Château Fontesteau – Available in Alko!

Cru Bourgeois-luokiteltu Château Fontesteau 2011 -punaviini Bordeaux´sta Alkon perusvalikoimaan.

Viidestä suihkulähteestä nimensä saanut Château Fontesteau sijaitsee Medocin niemimaalla, lähellä Pauillacia. Yksi alueen vanhimmista linnoista on rakennettu 1200-luvulla. 1997 restauroitu rakennus sijaitsee järven rannalla, viinitarhojen ja metsien ympäröimänä.

Talolla on 32 hehtaaria noin 200 vuotta vanhoja viinitarhoja, joilla viljellään Médoc-rypäleitä: Cabernet Sauvignonia (58 %), Merlota (37 %) ja Cabernet Francia (5 %). Maaperä tarhoilla on kalkkikiveä, jota peittää Pyreneiden sorainen pintakerros.

Château Fontesteau 2011 / 14,90 € (Alkon nro 437497)

A.C.HAUT-MEDOC, CRU BOURGEOIS

Rypäleet: 52 % Cabernet Sauvignon, 48 % Merlot Noir

Tuottajan lippulaivaviini

Makutyyppi: Mehevä ja hilloinen

Alkoholipitoisuus: 13,00 % Ruokasuositus: Bordeaux-viinit on tarkoitettu nautittavaksi ruoan kanssa. Kokeile riistan tai roseeksi jätetyn naudan paahtopaistin kanssa.

PALKINNOT:

Concours de Bordeaux 2013: hopeamitalli

Vignerons Indépendants 2013: hopeamitalli

Guide Hachette des Vins 2015: yksi tähti

 

“Viini näyttää lasissa kuin se olisi kääriytynyt rubiininpunaiseen, kevyesti läpinäkyvään vaippaan. Sen tuoksussa on voimakkaasti punaista marjaa, mustaherukkaa sekä aavistus vaniljaa ja kahvia. Keskitäyteläinen maku on intensiivisen hedelmäinen ja sillä on todella pitkä jälkimaku. Kehittyneet ja harmoniset tanniinit antavat viinille eleganssia, joka viittaa siihen, että vuosikerralla 2011 on edessään hieno tulevaisuus.”

Enologi Marco Balsimelli Château Fontesteaun vuosikerrasta 2011

Mikä ihmeen Cru Bourgeois?

Punainen bordeaux hämmentää usein tavallista kuluttajaa. Bordeauxalueen cru classé -kulttiviinit ovat kukkaroa kirpaisevan kalliita ja monet nuoret viinit tarvitsevat pitkän kellarisäilytyksen, joka pehmentää viinin suunmukaisiksi. Juuri Médocissa on tyypillistä, että Cru Bourgeois – nimikkeellä esiintyvät viinit osoittautuvat paremmiksi kuin monet viidennen tai neljännen luokan grand crut. Viiniharrastajalle ne tarjoavat kukkaroystävällisen mahdollisuuden tutustua alueen huippuviineihin. Médocin porvarisviinit luokiteltiin ensi kerran laman keskellä vuonna 1932. Näillä viineillä on suuri taloudellinen merkitys Médocissa, sillä niiden osuus alueen tuotannosta on lähes puolet. Château Fontesteau saapuu Alkon hyllyihin helmikuun puolivälissä (virallinen listauspäivä on 15.2.). Uutuutena se täydentää erinomaisella hintalaatusuhteellaan Alkon Bordeaux teemaviikkojen 7.-27.3.2016 tarjontaa.

LISÄTIETOJA: Riitta Palviainen-Lehtoranta Astra Wines Oy riitta@astrawines.fi p. 040 7258 764

39156_131106_2011_CMYK