3 x punaviini grilliruoalle

Grilliruoka kaipaa kumppanikseen voimakkaan viinin, punaisen tietenkin! Tämän kevään ja kesän grilliviinien maukkaimmat suosikit löytyvät tästä.

1. Dezzani Dolcetto Merlot

Italian Piemontessa kasvavasta Dolcetto-rypäleestä ei tule nimestään huolimatta makeita viinejä, vaan tämä herkullinen, kuiva punaviini on maukas pari pitsauunissa paistetulle pitsalle. Tumman marjaista makua on tasapainotettu Merlotilla, ja lopputuloksena tässä viinissä on runsautta, joka sopii kevään ja kesän kaikkiin grilli-iltoihin.
Hinta: 10,48 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 454657

 

 

2. Dezzani Albarossa

Harvinainen Albarossa-rypäle kehitettiin risteyttämällä Nebbiolo ja Barbera 1930-luvulla,tai niin ainakin luultiin. Vasta 2000-luvulla DNA-testissä paljastui, että Nebbiolon sijaan risteytyksessä olikin ranskalainen Chatus-rypäle.  Albarossa-lajiketta viljellään vain 200 hehtaarin alueella Piemontessa. Dezzani Albarossa on Alkon ainut pelkästään Albarossasta tehty viini. Herkullinen viini niin illanistuijaisiin kuin ruokapöytään. Erinomainen hinta-laatusuhde.
Hinta: 12,98 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 489207

 

 

3. Caravan Durif

Hamppareiden kaveri! Caravan Durif on Durif-rypäleestä tehty pehmeä punaviini, jota on kypsytetty 10 kuukautta tammitynnyreissä. Tumman marjainen, hieman jopa suklainen, viini on parhaimmillaan juuri hampurilaisten ja muiden grilliherkkujen kanssa.

Hinta: 11,99 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 486607