3 x uutuusvalkoviini kesään

Kesä on valkkariaikaa! Uudet perunat, silli, savutettu kala, rapu- tai tofuskågen… testaa nämä raikkaan hedelmäiset valkoviiniuutuudet tuoreiden kesäherkkujen kanssa!

1. Domini Veneti Soave Classico Foscarino

Laadukkaasta Ripassosta ja Amaronesta tunnetulta Domini Venetiltä on tullut Alkon tilausvalikoimaan herkullinen valkoviiniuutuus Veneton alueelta, Italiasta: Domini Veneti Soave Classico Foscarino 2023.

Soaven Classico-alueella sijaitsevan Foscarinon volkaaninen maaperä antaa tälle viinille tunnusomaisen mineraalisuuden, jota täydentää raikas hapokkuus ja hedelmäisyys.

Domini Venetin tyyliin Soave Classico Foscarino on laadukas ja mieleenpainuva valinta kesän kalaruokien pariksi, piknikille mietojen juustojen ja alkupalojen kanssa tai vaikkapa kanapastan seuraksi!

Domini Veneti Soave Classico Foscarino 2023
15,98 € / 0,75 l
Tuote Alkon sivuilla

2. Sander Riesling Organic

Yhdeltä Saksan vanhimmista luomutiloista tulee tilausvalikoiman uutuusrisukka: Sander Riesling Organic 2023. Sanderin perheyrityksen intohimona on ollut luomuviljely alusta alkaen: viinitarhat on istutettu ravinteikkaaseen lössimaahan itäiseen Rheinhesseniin, maaperää hoidetaan orgaanisella materiaalilla, kompostilla, lannalla ja oljella, sekä tarhojen ympäristö tarjoaa luonnonmukaisia paikkoja hyönteisille.

Sander Riesling Organic raikkaan hedelmäinen valkoviini, jonka aromeista löytyy vihreää omenaa, sitrusta ja hitunen seljankukkaa. Hedelmäisyyttä tasapainottaa hento mineraalisuus ja hyvä hapokkuus.

Luomuriesling on herkullinen nautiskeluviini kuumiin kesäpäiviin. Yhdistä uusien perunoiden ja kalan kanssa tai yrttisalaatin, kanan ja rakuunaporkkanoiden kanssa.

Sander Riesling Organic 2023
14,98 € / 0,75 l
Tuote Alkon sivuilla

3. Domini Veneti Pruviniano Lugana

Italiasta, Veneton alueelta tulee myös  Domini Venetin Pruviniano -sarjan herkullinen valkoviini, Domini Veneti Pruviniano Lugana.

DOC Lugana sijaitsee Garda-järven eteläpuolella Lombardian ja Veneton välissä. Tuottajan viinitarhat sijaitsevat 50 metriä merenpinnan yläpuolella kalkkisen savisessa maaperässä, joka on aikoinaan muodostunut jäätikön alle. Domini Veneti Pruviniano Luganassa korostuu alueen mikroilmaston ja rypäleen, Trebbiano di Luganan, parhaat puolet.

Tämä puolikuiva, mutta sopivasti hapokas ja hedelmäinen valkoviini sopii erinomaisesti kalaruokien kanssa -tai miksei vaikka aperitiiviksi!

Domini Veneti Pruviniano Lugana 2023
17,98 € / 0,75 l
Tuote Alkon sivuilla

Tuotteet löytyvät Alkon tilausvalikoimasta. Tarkista saatavuus etukäteen Alkon sivuilta tai tilaa tuotteet Alkon verkkokaupasta lähimpään Alkoosi.