3 x viini blini-iltaan

Talvi on blinien aikaa! Kullanrapeat paksut letut, smetana, mäti tai vegekaviaari, sipuli, suolakurkku…. joko vesi herahtaa kielelle? Laitetaanko seuraksi samppanjaa vai valkoviiniä? Lue juomavinkkimme blini-illan viinivalinnoiksi.

1. Joseph Perrier Organic Cuvée Royale Champagne Extra Brut

Tyylikäs ja elegantti Joseph Perrierin luomusamppanja on talon ensimmäinen luomusamppanja. Iso-Britannian kuningatteren, Viktoria I:n hovisamppanjatuottajan Joseph Perrierin samppanjat ovat hedelmäisiä hienoilla moussemaisilla kuplilla ja pitkällä ja raikkaalla lopetuksella. Luomusamppanja toimii erinomaisesti kala- tai kasvistäytteiden parina!

Hinta: 44,90 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 580267

 

2. Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut

100-vuotias kuohuviinituottaja Bernard-Massardista tuli Luxemburgin suurherttuan hovihankkija vain kymmenen vuotta tilan perustamisen jälkeen, ja tässä asemassa se on edelleen. Tämä useasti palkittu, kuiva kuohuviini on tehty perinteisellä menetelmällä, ja se on parhaimmillaan esimerkiksi lohitäytteisten blinien kanssa. Tuote löytyy useassa eri koossa niin pieniiin kuin suurempiinkin blini-iltoihin!

Hinta: 15,48 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 008893

 

3. Thill´s Riesling 2019

Luxemburgilaisen kuohuviinin hapokkuus sopii erinomaisesti rasvaisten blinien sekä täytteiden voimakkaiden makujen, kuten smetanan ja sipulin, pariksi. Thill´s Rieslingin tuottaja, Domaine Thill, on osa Bernard-Massardin maineikasta viinitilaa. Domaine Thillin viinitarhat sijaitsevat tunnetun Schengenin linnan ympärillä.

Hinta: 15,98 € /0,75 l
Alkon tuotenumero: 531907