4 x kesän vastuullisimmat viinit

Laita kassiin kesän vastuullisesti pakatut suosikit: Pirkko-viinit ja valkoviini Zafaria. Näppärät tetrapakkaukset kulkevat kevyesti piknikille, mökille, pyöräretkille tai vaikkapa veneillessä. Lopuksi tyhjät tetrat voi litistää pieneen tilaan ja laittaa suoraan kartonkikierrätykseen – miten kätevää!

Helppouden lisäksi tetrapakkaus on oikea ekoteko! Viinin hiilijalanjäljestä pakkauksen osuus on noin 30–40 prosenttia. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus, sen pienempi tuotteen hiilijalanjälki luonnollisesti on. Tetrapakkaus on siis yksi ekologisimmista vaihtoehdoista.

Tässä meidän vinkkimme kesän vastuullisiin viineihin!

1. Pirkko Shiraz

Australialainen Pirkko Shiraz on aito ja alkuperäinen Pirkko. Mehevä ja hilloinen maailmannainen on parhaimmillaan kesän grillaushetkissä. Tämä täyteläinen, hieman mausteinenkin punaviini on valmistettu Australian Riverinan alueella kasvaneista Shiraz- ja Durif-rypäleistä. Pirkko Shiraz on yksi Suomen suosituimmista punaviineistä tetrapakkauksessa.

Hinta: 10,49 € / 1 l
Alkon tuotenumero: 410948

 

2. Pirkko Sauvignon Blanc

Kesän uutuus Alkon vakiovalikoimaan, Pirkko Sauvignon Blanc, on varma kutsuvieras juhannuspöytään ja hurmaan kaikki kalan ja kanan kanssa. Tämä odotettu Pirkon sisko ihastuttaa ryhdikkäällä hedelmäisyydellään ja vivahteikkaalla luonteellaan. Australialaisista Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini sopii mainiosti niin ruokapöytään kuin illanistujaisiinkin. Pirkko Sauvignon Blanc sopii myös vegaaneille.

Hinta: 10,99 € / 1 l
Alkon tuotenumero: 504158

3. Pirkko Rosé

Ranskalainen serkkutyttö, Pirkko Rosé, on vierailuilla kesäisessä Suomessa. Hempeä ja lempeä serkku haluaa kokea kaiken kesäisestä Suomesta: piknikit, venereissut, suomalaiset kalaherkut ja yöttömän yön. Ranskan Pays d’Ocissa kasvaneista Syrah- ja Grenache-rypäleistä valmistettu Pirkko Rosé ihastuttaa marjaisella maullaan. Viini sopii myös vegaaneille.
Hinta: 10,99 € / 1 l
Alkon tuotenumero: 429528

 

 

4. Zafaria Winemakers Blend Chenin Blanc

Yksi Suomen suosituimmista valkoviineistä! Ympäristövastuulliseen tetrapakkaukseen pakattu Zafaria on hapokas, trooppisen hedelmäinen valkoviini. Kokeile vaikkapa pienten suolaisten piknikherkkujen kanssa. Reilun kaupan viini.
Hinta: 9,49 €/ 1 l
Alkon tuotenumero: 522898