4 x pääsiäispöydän punaviini

Punaviini on pääsiäispöydän suosikki. Tutustu ja löydä erinomainen kumppani niin riistalle, lampaalle kuin nautiskeluunkin.

1. Grass Roots Organic Hunter Valley Shiraz

Australialainen Grass Roots on saanut Viinilehdeltä 4 tähteä ja Edullinen ostos -arviot. Keskitäyteläinen, muhevan mehevä luomupunaviini on valmistettu Australian vanhimmalla viinialueella Hunter Valleyssä kasvaneista Shiraz-rypäleistä.

Grass Roots Organic Hunter Valley Shiraz on erinomainen seuralainen vaikkapa grillatulle naudalle.

Hinta: 13,99 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 419517

2. Château Fontesteau 2014

Neljän tähden punaviini Bordeaux’sta. Kuohuviineistään tunnetun Bernard-Massardin osaomistamalla viinitilalla, Château Fontesteaulla, valmistetaan samannimistä viiniä. Château Fontesteau -punaviinin jokainen vuosikerta on erilainen, mutta tietyillä ehdoilla: Viinistä vähintään 50,1 % pitää olla Cabernet Sauvignonia ja sen tulee olla tammitettua. Viinistä 75 % on kypsytetty ranskalaisessa tammessa ja tammitynnyreistä 25 % on uusia. Loput viinistä pidetään terästankeissa, millä ylläpidetään viinin marjaisuutta ja raikkautta.

Kokeile tätä Cru Bourgeois -luokituksen saanutta viiniä naudanlihan, juustojen tai suklaamunien kanssa.

Hinta: 21,99 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 919997

3. Tenuta Vignega Ripasso Valpolicella Superiore 2019

Tenuta Vignega, eli suomeksi Vignegan kartano, on yksi naisyrittäjä Cristiana Bettilin viinitiloista. Bettilin tavoitteena on tehdä viiniä mahdollisimman luonnonmukaisesti, ja tämäkin viini on luomuripasso.

Neljän tähden ripasso on laadukas kumppani porsaalle, sienille ja mausteisille makkaroille.

Hinta: 19,89 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 941947

4. Caravan Durif 2019

Durif, eli Petite Sirah, on alunperin ranskalainen lajike, joka on kokenut renesanssin erityisesti Australiassa. Se on sukua Syrahille/Shirazille, ja siitä tehdyt viinit ovat maultaan tumman marjaisia. Uuden tammen käyttäminen tuo makuun suklaamaisia elementtejä. Caravan Durif on viettänyt 10 kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinintekijä John Quarisa on tunnettu viinintekijä ja on myös Pirkko Shiraz -viinin taustalla. Sama viini on huippusuosittu Ruotsin Systembolagetissa.

Pehmeä punaviini on parhaimmillaan lammasruokien parina.

Hinta: 11,99 € / 0,75 l
Alkon tuotenumero: 486607