5 kuohuviinivinkkiä talven juhlakauteen

Talven juhlat kutsuvat – kuohuviini kruunaa tunnelman! Olitpa järjestämässä rentoa illanviettoa, romanttisia treffejä tai suuria juhlia, kuohuviini tuo hetkeen säihkettä ja tyylikkyyttä. Näillä viidellä vinkillä varmistat, että kuohuviini on täydellinen valinta talven juhlahetkiin. Nosta malja ja nauti!

1. Valitse hetkeen sopiva kuohuviini

Bernard-Massard-kuohuviineistä löytyy vaihtoehto jokaiseen tilanteeseen. Kokeile vaikka palkittua luomukuohuviiniä, Bernard-Massard Cuvée Organic Brutia, alkumaljaksi, klassisesta Cuvée de l’Ecusson Brutista löydät taas sopivan pullokoon niin treffi-iltaan kuin isompiin juhliin ja vuoden 2024 kuohuviini, Chardonnay Brut sopii paahteisempana monenlaisten äyriäisten kanssa.

2. Malta jäähdyttää kuohuviini sopivaksi

Perinteisen menetelmän kuohuviinin optimaalinen tarjoilulämpötila on 8–12 °C. Liian lämmin kuohuviini menettää raikkautensa, kun taas liian kylmästä ei saa kaikkia aromeja irti. Helpoin tapa jäähdyttää kuohuva sopivaan lämpötilaan on laittaa se jääkaappiin jo edellisenä iltana. Mikäli tämä unohtuu juhlatohinoissa, yleensä kuohuviini jäähtyy jääkaapissa noin neljässä tunnissa tai pakastimessa puolessa tunnissa.

Kaikkein tehokkain tapa jäähdyttää juhlien kuohuvat on laittaa ne jää-suolaveteen. Laita pullo ämpäriin tai muuhun sopivaan astiaan, ja laita päälle reilusti vettä sekä suolaa. Lisää kylmää vettä niin paljon, että pullo peittyy. Kuohuviini jäähtyy jopa vartissa!

3. Kuohuviiniä läpi aterian!

Kuohuviini ei ole vain aperitiivi – se sopii erinomaisesti myös ruokapöytään. Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut ja Bernard-Massard Cremant de Luxemburg 1921 Brut toimivat toimivat hyvin suolaisten alkupalojen, kuten blinien tai savukalan kanssa, kun taas makeamman jälkiruuan tai tulisemman ruuan parina kannattaa kokeilla puolimakeaa Bernard-Massard Sélection Demi-Secia.

4. Panosta tarjoiluun

 

Valitse elegantit lasit, jotka korostavat kuohuviinin helmeilyä ja makuja. Klassinen coupe-lasi henkii glamouria ja juhlavuutta. Mikäli kuohuviinejä on tarkotus maistella, on kuitenkin perinteisempi viinilasi toimivampi. Nenä mahtuu lasiin sisään ja aromeja pääsee kunnolla haistelemaan.

Juhlallisuutta tilaisuuteen voi rakentaa myös koristelulla. Kokeile vaikka pieniä eucalyptysoksia lasin varressa koristeena.

5. Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson toimii myös kuohuviinidrinkeissä

Matala-alkoholisempia juomia saat tekemällä kuohuviinistä drinkkejä. Kokeile esimerkiksi appelsiinimehua tai veriappelsiinia ja Bernard-Massard Cuvée de l’Ecussonia klassisessa Mimosassa tai vaikkapa seljankukkamehua tai mustaherukkamehua Cuvée Organic Brutin kanssa.

Voit myös tehdä drinkkipöydän: kirjoita drinkkien ohjeet vaikkapa peiliin ja laita ainekset esille!