Pääsiäisen parhaat pöytävieraat Domini Venetiltä

Tänä vuonna pääsiäispöydän koristeina toimivat Domini Venetin Pruviniano-sarjan Ripasso ja Lugana!

Laadukkaat Domini Veneti Pruviniano -sarjan viinit on silmän ja sielun ruokaa parhaimmillaan. Kauniit, huomiota herättävät pullot ovat kuin karkkeja, ja näyttävät pullot on ehdoton valinta pääsiäisen juhlapöytään ja tuliaiseksi.

Valpolicellan Classico-alueella, Maranon laaksossa kasvaneista rypäleistä tehty Domini Veneti Pruviniano Ripasso Classico Superiore 2019 on täyteläinen, tumman marjainen, vivahteikas punaviini, johon erittäin pehmeät tanniinit ja hapokkuus tuovat ryhtiä.

Ripasson valmistus on kierrätystä parhaimmillaan! Ripasso-menetelmässä valmistetaan ensin normaalisti punaviini. Tämä laitetaan kypsymään uudelleen amarone-viinin valmistuksesta jääneen kuorimassan kanssa, jossa olevan jäännössokerin ansiosta viini käy vielä uudelleen. Ripasso tarkoittaakin italiaksi uudelleen laittoa.

Ripassoa voisi kuvailla punaviiniksi extra-aromeilla. Se on Amaronea edullisempi vaihtoehto, mutta valmistustavan myötä viiniin kehittyy samantyylisiä kuivattujen hedelmien ja marjojen aromeja kuin Amaronessa. Domini Venetin Pruviniano -sarjan Ripasso on saanut Viinilehdeltä neljä tähteä ja Edullinen ostos -maininnan.

Pääsiäisen herkkupöydän täydentää saman sarjan valkoviini: Domini Veneti Lugana. DOC Lugana sijaitsee Garda-järven eteläpuolella Lombardian ja Veneton välissä.

Tuottajan viinitarhat sijaitsevat 50 metriä merenpinnan yläpuolella kalkkisen savisessa maaperässä, joka on aikoinaan muodostunut jäätikön alle. Domini Veneti Pruviniano Luganassa korostuu alueen mikroilmaston ja rypäleen, Trebbiano di Luganan, parhaat puolet.

Tämä puolikuiva, mutta sopivasti hapokas ja  hedelmäinen valkoviini sopii erinomaisesti kalaruokien kanssa -tai miksei vaikka aperitiiviksi!

Domini Veneti on arvostetun viinintuottajan Cantina Valpolicella Negrarin premium-tuote­perhe, joka perustettiin vuonna 1989 korkealaatuisten Valpolicella Classico -alueella tuotettujen viinien kehittämiseen. Aluetta kutsuttiin vuoteen 1177 asti Pruvinianoksi, mistä tuoteperhe saakin nimensä.

 

Domini Veneti Pruviniano Ripasso Classico Superiore 2019
19,99 € / 0,75 l

Domini Veneti Pruviniano Lugana 2022
17,98 € / 0,75 l