Parhaat punaviinit pataruokien seuraksi

Pataruoat ovat etenkin viileiden vuodenaikojen klassikkoja. Niitä haudutetaan pitkään ja hartaasti. Ne ansaitsevat seurakseen punaviinin, jossa on luonnetta ja karismaa. Pataruokien kanssa sopivat erityisesti runsaat, tanniiniset ja mausteiset punaviinit.

Kun valitset punaviiniä pataruokien seuraksi, kannattaa huomioida ruoan makuprofiili: täyteläiset ja tanniiniset viinit sopivat voimakkaasti maustettuihin ja rasvaisiin patoihin, kun taas hedelmäisemmät ja pehmeämmät viinit käyvät tomaattipohjaisiin ja kevyempiin pataruokiin.

Alla kolme viinisuositusta pataruokien ystäville.

1. Chateau Fontesteau 2014 – klassinen Bordeaux’n viini

Tämä elegantti ja kauniisti ikääntynyt Bordeaux’n Médoc-alueelta tuleva viini on mainio pari punaiselle lihalle.  Chateau Fontesteau 2014 on Cabernet Sauvignon -vetoinen viini, jossa on myös Merlot’ta ja Cabernet Francia. Se on vivahteikas viini, jossa on ryhdikkäät tanniinit ja sen ansiosta se sopiikin täydellisesti pitkään haudutettujen liharuokien kanssa. Kokeile esimerkiksi Burgundin padan tai karjalanpaistin kanssa.

2. Org de Rac Organic – luomuviini Etelä-Afrikasta

Etelä-Afrikan Swartlandista tuleva Org de Rac on viinitalo, joka on tunnettu laadukkaista luomuviineistään. Org de Rac Organic on Cabernet Sauvignon, Merlot ja Petit Verdot -rypäleistä valmistettu roteva ja voimakas viini, joka pääsee erityisesti oikeuksiinsa mehevän pataruoan kaverina. Kerrassaan mainio valinta myös takkatulen ääressä nautiskeluun! Testaa erimerkiksi tomaattisen kasvispadan tai Chili con carnen kanssa.

3. Caravan Durif – täyteläinen ja pehmeä

Australiasta kotoisin oleva Caravan Durif on intensiivinen ja roteva viini, joka kestää vahvanmakuisia pataruokia. Durif-rypäle  tunnetaan myös nimellä Petite Sirah ja se on alunperin ranskalainen lajike, joka on suosittu tänä päivänä erityisesti Australiassa. Viini sopii erinomaisesti voimakkaille ja rasvaisille lihapadoille, jotka hyötyvät tanniineista. Täydellinen pari esimerkiksi lammaspadalle!