Astrawines.fi

Ammattitaitoisesti, luovasti ja hyvällä maulla

Sivusto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille


Siirry sivustolle ›

Espanjalaiset viinit

Espanjan viinikulttuurista on löydetty merkkejä jo 4000 eKr.. Nykyään meille tunnetuimpia Espanjan viineistä ovat cava- kuohuviinit ja Tempranillo- rypäleestä valmistetut punaviinit. Tempranillo tunnetaan myös nimillä Tinta Fino, Cenceibel, Ull de Liebre ja Tinta Roriz. Tempranillosta saadaan täyteläisiä ja ryhdikkäitä punaviinejä. Espanjassa on alkuperäisiä rypälelajikkeita yli 400, mutta noin 80% kaikesta viinistä valmistetaan käyttäen yleisimpiä 20 rypälelajiketta. Nykypäivänä Espanjassa on menossa voimakas suuntaus laatutuotannon esiintuontiin. Tästä esimerkkinä on mm. muutaman laatucavatuottajan esiinmarssi Corpinnat alueluokituksella, jossa cavan valmistus on tiukempaa kuin sampanjassa. Yleisinä rypäleinä cavassa käytetään Xarelloa, Macabeoa sekä Parelladaa.

Espanjalaiset viinituottajamme

Torelló

Torellón perhe on omistanut viinitilansa jo vuodesta 1395 asti ja sen juuret ovat syvällä Penedèsin maaperässä. Torellón Can Martí -viinitilaa voisi kutsua melkein omaksi viinin ala-alueekseen, josta he ovat äärimmäisen ylpeitä. Torellón perhe on omistanut tilansa jo vuodesta 1395 asti ja kuohuviinejä he ovat tehneet jo 67 vuosikerran verran.

Torellón viinit ovat heidän sukunsa ja tilansa osaamisen ja terroirin manifestaatio. Viinitarhat lannoitetaan kuorten ja rankojen kompostilla, käymisen hiivat ovat paikallisia kantoja rypäleiden kuorista ja ympäristöstä, tuholaistorjunnan hoitavat linnut ja muut eläimet. Finca Can Martí on ylistys tälle. Se on ylistys luonnolle, perinteille ja erinomaisuuden tavoittelulle. Torellón ensimmäinen täysin sertifioitu luomuvuosikerta oli vuonna 2016.

Torello tunnetaan erityisesti pitkään kypsytetyistä kuohuviineistään. Pitkä kypsytys on ylistyslaulu Can Martín historialliselle kellarille. Talon historiallinen kellari on 5500 neliömetrin kokoinen ja pullojen “tanssitus” hoidetaan edelleen käsin perinteisissä A-rekeissä.

Torellon kuohuviinit ovat oodi käsityölle, perinteille ja Can Martín viinitilalle.