Tenuta Vignega tarkoittaa suomeksi Vignegan kartanoa ja tilan
tunnuksessa näkyvä kotkan pää on merkki alueen historiasta.
Itävallan Habsburgien monarkia hallitsi aluetta vuosisatojen ajan
ja heidän tunnuksensa oli kotka. Kotka edustaa ylpeyttä, sitkeyttä
ja vapautta perhetilan perinteissä.
Viinitilan on alunperin perustanut Serego Alighierin aatelisperhe, joka polveutuu suoraan Dante Alighierista. Dante Alighieri on yksi Italian historian kuuluisimmista kirjailijoista ja runoilijoista ja häntä pidetään italian kirjakielen isänä.
Tilan omistaja, Cristiana Bettili on naisyrittäjä, jonka tavoitteena
on tehdä viiniä mahdollisimman luonnonmukaisesti ja hän omistaa
neljä erilaista tilaa Veronan ja Gardajärven alueella. Bettili Cristiana valmistaa viininsä pääasiassa luonnonmukaisella käymisellä, jonka takia
viiniin ei lisätä hiivaa vaan se käytetään rypäleiden luonnollisella
hiivalla.
Dezzanin pyrkimyksenä on yhdistää Piemontelainen viinintekoperinne ja modernit tekniikat ja trendit. He näkevät, että nämä asiat eivät ole ristiriidassa keskenään. Dezzanin perusti Luigi Dezzani 1934 ja hänen pojanpoikansa, Luigi Dezzani junior, on edelleen yrityksen pääviinintekijä.
Dezzanilla on 80-vuotiset suhteet paikallisiin viljelijäosuuskuntiin, jotka tuottavat viineihin tarkoitetut rypäleet Langhen ja Monferraton alueilla. Kyseisiin tuottajaosuuskuntiin kuuluu tuhansia hehtaareita perheomisteisia viinitiloja sadoilta perheiltä. Yhtiöön on tullut mukaan Roccan perhe, joilta löytyy kokemusta viinialasta ja -kaupasta jo vuodesta 1880 asti. Nämä toimijat muodostavat Dezzanin, jossa perinteet ja edelläkävijyys toimivat rinnakkain, tasa-arvoisina osina.
Martincighin perhe on onnekas voidessaan kutsua Azienda Agricola Grappolo d’Oroa kodikseen. Tila sijaitsee vain 5 km päässä Slovenian rajalta ja lyhyen ajomatkan päässä Itävallasta. Tällä kohtaa Italia yhtyy keski-Eurooppaan, joka näkyy Alpeista ja täydellisesti hoidetuista tarhoista.
Tällä 20 hehtaarilla on tuotettu viiniä Rooman valtakaudelta asti. Alppien luomat rinteet ovat täydelliset rypäleiden kypsytykseen sillä aurinko tavoittaa lounasrinteet juuri sopivasti samalla kun rinteet myös suojaavat kylmiltä pohjoistuulilta ohjaten lempeät Adrianmeren tuulet viilentämään ajoittain säätä.
Pääviinintekijänä toimii tällä hetkellä Donatella Martincigh, joka on ottanut tilan hoitaakseen isältään. Veli Elvis on sisarensa apuna. Grappolo d’Oro tekee omaa viiniä, mutta tuottaa viiniä myös brittiläisen When in Rome-brändin alla. When in Romen tarkoituksena on tuottaa laadukkaita pientilaviinejä kaupallisessa 2,25 litran hanapakkauksissa.