Astrawines.fi

Ammattitaitoisesti, luovasti ja hyvällä maulla

Sivusto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille


Siirry sivustolle ›
Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 Brut

Luxemburgin viinit

Luxemburgissa on valmistettu viiniä jo antiikin Rooman ajoista lähtien. Täällä Mosel- joen rannalla tuotetaan pääsääntöisesti kuivia valkoviinejä ja Crémant kuohuviinejä. Crémant kuohuviinit valmistetaan ns. sampanjamenetelmällä.

Luxemburgilaiset viinintuottajamme

Caves Bernard-Massard

http://www.bernard-massard.lu

Yli 100-vuotias kuohuviinituottaja Bernard-Massard!

Bernard-Massard on 101-vuotias luxemburgilainen kuohuviinituottaja maineikkaan Mosel-joen rannalta.

Jean Bernard-Massard oli Champagnessa koulutuksensa saanut luxemburgilainen kellarimestari, joka palasi kotimaahansa Ranskan vuosien jälkeen kehittääkseen ”Luxemburgin samppanjan”. Jean Bernard-Massard tarvitsi paikallista apua unelmansa toteuttamiseen, ja Caves Bernard-Massard perustettiin yhdessä belgialaisten kauppiaiden ja luxemburgilaisten maanomistajien kanssa vuonna 1921. Caves Bernard-Massard sijaitsee edelleen Grevenmacherissa, missä se perustettiin.

Luxemburgilla on historiallista syistä hyvin vahvat siteet Belgiaan ja Saksaan, ja he pitävät kyseisiä maita osana kotimarkkinoitaan. Jean Bernard-Massardin kuollessa lapsettomana alusta asti mukana ollut Clasenin perhe  siirtyi Caves Bernard-Massardin johtoon, ja he ovat pääomistajina edelleen.

Laadukkaat viinit

Bernard-Massard pääsi Luxemburgin suurherttuan hovihankkijoiden arvovaltaiseen joukkoon vain 10 vuotta tilan perustamisesta, ja sitä asemaa he edelleen pitävät. Bernard-Massard on alusta asti ymmärtänyt, että pienestä maasta kotoisin olevan viinitilan on pakko pysyä aallonharjalla kansainvälisessä viinikaupassa, jotta isommat eivät jyräisi sitä.

Ensimmäiset 50-vuotta Bernard-Massard keskittyi lähes ainoastaan luksusviineihin, mutta 50-vuotisjuhlien kunniaksi lanseerattu Cuvee de l’Ecusson Brut muodostui suureksi hitiksi ja siitä tuli nopeasti Bernard-Massardin valikoiman tärkein viini. Se ei tapahtunut vahingossa, vaan Bernard-Massardilla nähtiin muutos, joka oli tapahtumassa. Kun aiemmin kuohuviini oli harvojen ja erityisten hetkien juoma, se alettiin nähdä myös aperitiivina ja arjen hetkien juhlistajana. Tätä Bernard-Massard tukee tuottamalla viineille mahdollisimman paljon pullokokoja. Suomessa Cuvee de l’Ecusson Brut on saatavilla viidessä eri koossa alkaen 2 desin piccolosta 3 litran Jeroboamiin.

Luxemburg ja viini

Cuvee de l’Ecusson Brut on leimallisesti luxemburgilainen viini. Luxemburg sijaitsee keskellä Eurooppaa, Belgian, Ranskan ja Saksan välissä. Siellä on ikivanha roomalaisperäinen viinikulttuuri ja sinne on virrannut vaikutuksia Ranskasta ja Saksasta vuosisatojen aikana. Ja tämä tausta näkyy Cuvee de l’Ecusson Brutissa. Se on neljän rypäleen sekoitus, josta valtaosan sekoitteesta muodostuu perinteisistä samppanjarypäleistä eli Chardonnaysta (40%) ja Pinot Noirista (30%). Loput sekoituksesta ovat Pinot Blancia (20%) ja Rieslingiä (10%), joita on kasvatettu Moselin jokilaaksossa jo vuosisatoja.

Luxemburgin viinialueet ovat osa maineikaista Moselin jokilaaksoa, jonka viinit tunnetaan hedelmäisyydestä ja raikkaudestaan. Näihin ominaisuuksiin perustuu myös Bernard-Massardin viinien maku. Niitä kuvaa kuvastaa runsas hedelmäisyys ja raikas hapokkuus, jotka luovat tasapainoisen kokonaisuuden.

Bernard-Massard juhlisti vuonna 2021 satavuotisjuhliaan, ja he kehittivät jo vuosien ajan sopivaa juhlakuohuviiniä. Bernard-Massardin 100-vuotisjuhlacrémant tuli Alkon valikoimaan vuonna 2021.

Bernard-Massardin Cuvée Organic Brut valittiin Viinilehden Vuoden Kuohuviiniksi 2021! Vuonna 2023 Bernard-Massard Cuvée Organic Brut menestyi jälleen Viinilehden -kilpailussa ja palkittiin Vuoden Kuoviini 2023 -hopeasijalla.

Domaine Thill on osa Bernard-Massardin maineikasta viinitilaa. Domaine Thillille kuuluu maineikasta Schengenin linnaa ympäröivät viinitarhat.

Bernard-Massard 100 vuotta vuonna 2021!

Bernard-Massard on 100-vuotias luxemburgilainen kuohuviinituottaja maineikkaan Mosel-joen rannalta.

Jean Bernard-Massard oli Champagnessa koulutuksensa saanut luxemburgilainen kellarimestari, joka palasi kotimaahansa Ranskan vuosien jälkeen kehittääkseen ”Luxemburgin samppanjan”. Jean Bernard-Massard tarvitsi paikallista apua unelmansa toteuttamiseen ja Caves Bernard-Massard perustettiin yhdessä belgialaisten kauppiaiden ja luxemburgilaisten maanomistajien kanssa vuonna 1921. Caves Bernard-Massard sijaitsee edelleen Grevenmacherissa missä se perustettiin. Luxemburgilla on historiallista syistä hyvin vahvat siteet Belgiaan ja Saksaan, joita he pitävät kyseisiä maita osana kotimarkkinoitaan. Kun Jean Bernard-Massard kuoli lapsettomana, alusta asti mukana ollut Clasenin perhe lähti johtamaan Caves Bernard-Massardia ja he ovat pääomistajina edelleen.

Laatu

Bernard-Massard pääsi Luxemburgin suurherttuan hovihankkijoiden arvovaltaiseen joukkoon vain 10 vuotta tilan perustamisesta ja sitä asemaa he edelleen pitävät. Bernard-Massard on alusta asti ymmärtänyt, että pienestä maasta kotoisin olevan viinitilan on pakko pysyä aallonharjalla kansainvälisessä viinikaupassa, jotta isommat eivät jyräisi sitä. Ensimmäiset 50-vuotta Bernard-Massard keskittyi lähes ainoastaan luksusviineihin, mutta vuonna 1971, 50-vuotisjuhlien kunniaksi, lanseerattu Cuvee de l’Ecusson Brut muodostui suureksi hitiksi ja siitä tuli nopeasti Bernard-Massardin valikoiman tärkein viini. Se ei tapahtunut vahingossa vaan Bernard-Massardilla nähtiin muutos, joka oli tapahtumassa. Kun aiemmin kuohuviini oli harvojen ja erityisten hetkien juoma, niin se alettiin nähdä myös aperitiivina ja arjen hetkien juhlistajana. Tätä Bernard-Massard tukee tuottamalla viineille mahdollisimman paljon pullokokoja. Suomessa Cuvee de l’Ecusson Brut on saatavilla viidessä eri koossa alkaen 2 desin piccolosta 3 litran Jeroboamiin.

Luxemburg ja viini

Cuvee de l’Ecusson Brut on leimallisesti luxemburgilainen viini. Luxemburg sijaitsee keskellä Eurooppaa, Belgian, Ranskan ja Saksan välissä. Siellä on ikivanha roomalaisperäinen viinikulttuuri ja sinne on virrannut vaikutuksia Ranskasta ja Saksasta vuosisatojen aikana. Ja tämä tausta näkyy Cuvee de l’Ecusson Brutissa. Se on neljän rypäleen sekoitus, josta valtaosan sekoitteesta muodostuu perinteisistä samppanjarypäleistä eli Chardonnaysta (40%) ja Pinot Noirista (30%). Loput sekoituksesta ovat Pinot Blancia (20%) ja Rieslingiä (10%), joita on kasvatettu Moselin jokilaaksossa jo vuosisatoja. Luxemburgin viinialueet ovat osa maineikaista Moselin jokilaaksoa, jonka viinit tunnetaan hedelmäisyydestä ja raikkaudestaan. Näihin ominaisuuksiin perustuu myös Bernard-Massardin viinien maku. Niitä kuvaa kuvastaa runsas hedelmäisyys ja raikas hapokkuus, jotka luovat tasapainoisen kokonaisuuden.

Bernard-Massard juhlistaa tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan ja he ovat kehittäneet jo vuosien ajan sille sopivaa juhlakuohuviiniä. Bernard-Massard Cuvee 1921 Brut tuodaan Alkon valikoimaan vuoden 2021 aikana.