Chateau Fontesteau Magnum 2011

Ranskalaiset viinit

Kaksi konseptia kuvaa hyvin ranskalaisia viinejä. Terroir eli maaperä ja kasvupaikan elinolosuhteet, joka sitoo viinin tyylin kasvupaikkaan, sekä alkuperäsysteemi, joka vartio tarkasti mitä rypäleitä ja millaisia valmisitustapoja on luvallista käyttää kullakin Ranskan muutamalla sadalla alkuperäalueella, jotka jakautuvat vielä valvottuihin alueisiin, kyliin sekä tarhoihin. Monet maailmanlaajuisesti levinneet lajikkeet ovat alunperin kotoisin ranskasta, kuten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ja Syrah punaisista ja Chardonnay sekä Sauvignon Blanc valkoisista rypäleistä.

Ranskalaiset viinituottajamme

Champagne Joseph Perrier

http://www.josephperrier.com

Suurin osa Joseph Perrierin samppanjoista kantaa nimeä Cuvée Royale. Se merkitsee yhtä hienointa saavutusta talon ja suvun historiassa. Joseph Perrier oli Iso-Britannian kuningattaren, Victoria I:sen talon samppanja. Vaikka Victorian aikakaudesta on reilusti yli 100 vuotta, niin talo ylläpitää edelleen kuninkaallisia yhteyksiään.

Kuninkaallisten yhteyksien lisäksi Joseph Perrier on äärimmäisen ylpeä kellareistaan. Usein viinikellarit ovat kolkkoja ja pimeitä paikkoja syvällä maan uumenissa. Sen sijaan Joseph Perrierin kellari on louhittu kalkkikivikallioon, ja ne ovat olleet olemassa jo roomalaisten ajoista asti. Sillä on yhteensä pituutta lähes kolme kilometriä! Amerikkalainen tanssija Carolyn Carlson kuvasi paikan olevan kuin ”maanalainen katedraali”, jossa luonnonvalo valaisee peilien avulla koko kellarin. Siellä ei ole hissejä tai portaita vaan paksuja seiniä, valtavia pylväitä, jopa 30 metriä korkeita holveja ja muinaisia halkeamia seinissä.

Champagne Joseph Perrier on 195-vuotias perheyritys Châlons-en-Champagnen kaupungista. Samppanjatalo on kuin viinifanien päiväunista. Joseph Perrier on tehnyt samojen perheviljelijöiden kanssa yhteistyötä sukupolvien ajan ja monet työntekijätkin ovat entisten työntekijöiden jälkeläisiä. Viiniä tehdään mahdollisimman pitkälle perinteisin tavoin. Rypäleet kerätään käsin ja samppanjametodiin olennaisesti kuuluva pullojen tanssitus hoidetaan myös käsivoimin. Joseph Perrier omistaa 21 hehtaaria viiniviljelmiä, joka on noin kolmasosa kokonaistarpeesta. Loput rypäleistä toimitetaan heille pienten perhetuottajien toimesta, joiden kanssa on tehty yhteistyötä jopa sadan vuoden ajan

Chateau Fontesteau

http://www.fontesteau.com/

Chateau Fontesteaun sydän on linnarakennus (chateau), joka on peräisin 1200-luvulta, jolloin aluetta hallitsivat Englannin kuninkaat. Bordeauxin viinituotanto oli yksi merkittävimpia Englannin kruunun tulonlähteitä sydänkeskiajalla. Tästä historiasta johtuen Bordeauxin viinit ovat erityisen arvostettuja englanninkielisessä maailmassa.

Tuottaja sijaitsee Bordeauxin Haut-Medoc:issa eli ”Ylä-Medocissa”.

JM Cazes Selection