Vuoden 2021 joululahja osoitetaan Kuusinkijoen taimenelle.

Astra Wines oy on lahjoittanut 1000 euroa Kuusinkijoki kuntoon ry:lle. Lisätietoja tärkeästä hankkeesta https://kuusinkijoki.fi/ ja alla lyhyt lainaus sivuilta.

”Kuusamon Kuusinkijoella on käynnissä Kuusinkijoki Kuntoon ry:n alulle laittama hanke vapauttaa taimenen nousu Kuusinkijoella kaikista esteistä yläpuolisille kutualueille. Yhdistyksen tavoitteena on ostaa Koskienergian omistama voimalaitos, mahdollisesti tehdä siitä museo ja siirtää vedenjuoksutus voimalaitoksen ohi Piilijoen kautta pääuomalle. Tämä mahdollistaa taimenkannan palautumisen Kuusinkijoen yläosille. Hanke palauttaisi lähes luonnonmukaisen veden virtaaman Kuusinkijokeen.

Kuusamoa halkovassa Oulankajoen vesistössä (jonka sivujoki Kuusinkijoki on) elää kolme luonnonvaraista järvitaimenkantaa, joilla on merkittävä monimuotoisuusarvo. Kuusinkijoen taimen on ollut erityisen tunnettu ja haluttu kalastajien keskuudessa. Kuusinkijoen taimenkanta on luokiteltu erittäin uhanlaiseksi; viimeisen 30 vuoden aikana järvitaimenkannan tila on heikentynyt.”

Astra Winesin tiimi haluaa myös toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja uutta vuotta.