Bernard-Massard Cuvée Organic Brut Vuoden kuohuviini 2023 -kilpailussa hopeasijalle

Bernard-Massard Cuvée Organic Brut on palkittu toistamiseen Viinilehden Vuoden kuohuviini -kilpailussa. Vuoden Kuohuviini 2021 -palkinto saa seurakseen Vuoden Kuohuviini 2023 -hopeapalkinnon.

Viinilehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistoivat sokkona noin 250 Alkon vakio- ja tilausvalikoiman samppanjaa ja kuohuviiniä Vuoden kuohuviinin ja Vuoden samppanjan valintaa varten.

”Miellyttävän tyylikäs, hedelmäinen ja monivivahteinen tuoksu. Siinä on omenaa, persikkaa, kukkaisuutta ja hentoa paahteisuutta. Tuoksun aromimaailman toistava maku on hedelmäinen. Viinissä on lisäksi hunajamelonia, pähkinää, vienoa kermaisuutta ja makeaa mausteisuutta. Suutuntumaltaan kokonaisuus on pehmeä vaikka maku saakin eloisuutta pehmeistä kuplista ja kypsästä hapokkuudesta. Viini jättää hedelmäisen, sitruksisen ja kevyesti karvasmanteliinkin vivahtavan jälkivaikutelman.” Viinilehden asiantuntijat kuvailevat Bernard-Massard Cuvée Organicia.

Bernard-Massard Cuvée Organic Brut on erittäin kuiva, raikkaan hapokas ja runsaan hedelmäinen kuohuviini, joka sopii täydellisesti aperitiivina nälän nostattajaksi sekä kaikenkokoisten juhlien ja merkkitapahtumien kuplivaksi alkumaljaksi ja seurustelujuomaksi. Viini on sekoitus Chardonnay-, Riesling-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -rypäleitä.

Rakastetut luxemburgilaiset kuohuviinit

Caves Bernard-Massard perheomisteinen kuohuviinien tuottaja, jonka viinitila sijaitsee Moselin jokilaaksossa Luxemburgissa. Ranskassa Champagnen maakunnassa koulutuksensa saanut kellarimestari ja viinintekijä Jean Bernard-Massard palasi kotimaahansa kehittääkseen ”Luxemburgin samppanjan”. Bernard-Massardin nimeä kantava tila perustettiin vuonna 1921 yhdessä belgialaisten kauppiaiden ja luxemburgilaisten maanomistajien kanssa.

Bernard-Massard pääsi Luxemburgin suurherttuan hovihankkijoiden arvovaltaiseen joukkoon vain 10 vuotta tilan perustamisesta.

Tänä päivänä yrityksen omistaa jo aikanaan Jeanin yhtiökumppanina toiminut Clasenin perhe. Bernard-Massardista on vuosisadan aikana kasvanut Luxemburgin kansainvälisesti tunnetuin ja maailmalla arvostettu viinituottaja. Suomi on yrityksen kolmanneksi suurin markkina.

Vuonna 1971 Bernard-Massardin 50-vuotisjuhlaksi lanseerattu Cuvée de l’Ecusson Brut nousi hetkessä hittituotteeksi, ja se on edelleen yhtiön maailmalla rakastettu lippulaivaviini. Suomessa viini nousi klassikkoasemaan Finnarin kuohuviininä.

Vuonna 2021 satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi Bernard-Massard kehitti laadukkaan taidonnäytteen Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 -juhlacrémantin.

Bernard-Massard Cuvée Organic Brut -kuohuviini on myynnissä Alkoissa kaikkialla Suomessa.

Tuotenumero 900205
Hinta 16,49 € /0,75 l

Lue lisää Viinilehdestä.