Nosta malja

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut -kuohuviini isoihin ja pieniin juhliin saatavilla Alkon valikoimista.

Bernard Massard Juhliin

Kippis – vinkit täydelliseen kuplahetkeen

Jotta yksikään kupla ei karkaisi, lue vinkimme kuohuviinin tarjoiluun.

Kuohuviini jäähtyy sopivaan tarjoilulämpötilaan muutamassa tunnissa jääkaapissa. Mikäli haluat nopeuttaa jäähtymistä, sekoita astiaan puolet jäätä ja puolet jääkylmää vettä. Viini jäähtyy sopivaksi noin 20 minuutissa.

Kuohuviini kannattaa tarjoilla tulppaanin muotoisesta, ns. flute-lasista. Kuplat nousevat lasissa kauniisti, eivätkä aromit pääse karkuun. Kaada lasiin ensin vähän kuohuviiniä ja loput, eli lasin leveimpään kohtaan asti, vaahdon laskeuduttua. Pidä lasia sen jalasta, jolloin käsi ei lämmitä lasia ja kauniit kuplat pääsevät oikeuksiinsa.

Skool – nosta malja ja tee hetkestä erityinen.

Bernard Massard Influencer
Bernard Massard Influencer
Bernard Massard Influencer
Bernard Massard Influencer
Bernard Massard

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut

Klassikkokuohuviini Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brutin tarina alkaa vuodesta 1921. Sen pääosassa on luxemburgilainen lahjakas viinitieteilijä Jean Bernard, joka opiskeli intohimoisesti viinejä ja niiden valmistamista Champagnen maakunnassa Ranskassa. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen nuorimies halusi palata kotiseudulleen ja näki alueella paljon mahdollisuuksia erinomaisen viinin tuotantoon: Mosel-joen rannalla maaperä oli hedelmällistä ja ilmasto juuri sopiva. Jean päätti perustaa oman viinitilan. Samoihin aikoihin hän avioitui neiti Massardin kanssa ja niin uusi yritys sai nimensä.

Aikanaan Bernard-Massard oli Luxemburgin ensimmäinen yksityinen viinituottaja. Se keskittyi kuohuviiniin, jota se ryhtyi valmistamaan perinteisellä menetelmällä, kunnianhimoisesti. Aloittava yritys kaipasi kuitenkin rahoitusta ja apu löytyi lähipiiristä – Clasenin perhe tarjosi Jeanin avuksi sekä taloudellisen tukensa että viinitietämyksensä. Jean menehtyi vuonna 1937, ja siitä lähtien yritystä ovat johtaneet Clasenit.

Bernard-Massard on alusta lähtien panostanut kuohuviinien korkeaan laatuun. Ehkä juuri siksi tilan viineihin ihastuivat myös Luxemburgin ruhtinassuvun jäsenet.

Vahvat perinteet ja tinkimätön ammattitaito ovat tehneet Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut -kuohuviinistä klassikon. Tämä perinteinen kuohuviini on kasvanut myös meidän suomalaisten suosikiksi – juomaksi, joka kuuluu erottamattomasti niin isoihin kuin pieniinkin juhlahetkiin.

Palkittu kuohuviini

Paras hinta-laatusuhde kuohuviineissä 2017 (95 p), Decanter

Tutustu koko kuohuvavalikoimaamme