Vuoden kuohuviini 2024: Bernard-Massard Chardonnay Brut

Bernard-Massardin mitalisade Viinilehden Vuoden kuohuviini -kilpailussa jatkuu: Vuoden kuohuviini 2024 on Bernard-Massard Chardonnay Brut.

”Vuoden kuohuviini on maineikkaan luxemburgilaistuottajan harmonisen tyylikäs herkku.”  Viinilehti

Palkinto on jo kolmas samassa kilpailussa luxemburgilaiselle Bernard-Massardille, sillä talon ensimmäinen luomukuohuviini Bernard-Massard Cuvée Organic Brut voitti kultaa vuonna 2021 ja hopeaa vuonna 2023.

Viinilehden tuomaristo (Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen) maistoi sokkona maahantuojien ilmoittamat Alkon vakio- ja tilausvalikoiman kuohuviinit Vuoden kuohuviinin valintaa varten. Esikarsinnoista pääsi noin 30 kuohuviiniä sokkomaistettavaksi finaaliin.

Tuomaristo antoi Bernard-Massard Chardonnay Brutille neljä tähteä sekä luonteikas viini ja edullinen ostos -maininnat.

”Avoin, paahteinen ja helposti lähestyttävä tuoksu muistuttaa keltaisia omenoita, persikoita sekä paahtoleipää. Keskitäyteläinen maku on kuiva, vaikkakin reilun hedelmäinen ja suutuntumaltaan varsin runsas. Aromeiltaan maku seuraa kellertäväsävytteistä tuoksua. Pehmeät kuplat yhdessä hedelmähappojen kanssa nostavat veden kielelle. Kokonaisuus jättää harmonisen, persikkaisen ja sitruksisen, varsin mehevän jälkivaikutelman.”

Bernard-Massard Chardonnay Brut on erittäin kuiva, runsaan hedelmäinen ja briossinen kuohuviini, jota on kypsytetty kellarissa kolme vuotta. Tuoksusta löytyy kukkaisuutta sekä keltaista omenaa, taustalla myös hentoa kermaisuutta. Elegantissa, runsaan kuplaisassa kuohuviinissä on pitkä maku, jonka aromeissa maistuu keltainen omena, persikka, kypsä sitruksisuus ja hento kermaisuus sekä kypsytyksen tuoma paahteisuus. Chardonnay Brut on tyylikäs valinta runsaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa sekä ruokaisten salaattien seurana. Valitse Bernard-Massardin elegantit ja rakastetut kuplat pienten ja suurten juhlien alkumaljaksi ja seurustelujuomaksi.

Rakastetut luxemburgilaiset kuohuviinit

Bernard-Massard on perheomisteinen kuohuviinituottaja, jonka viinitila sijaitsee Moselin jokilaaksossa Luxemburgissa. Ranskassa Champagnen maakunnassa koulutuksensa saanut kellarimestari ja viinintekijä Jean Bernard-Massard halusi kehittää ”Luxemburgin samppanjan” ja perusti nimeään kantavan tilan vuonna 1921 yhdessä belgialaisten kauppiaiden ja luxemburgilaisten maanomistajien kanssa.

Vain kymmenen vuotta tilan perustamisen jälkeen Bernard-Massardista tuli yksi Luxemburgin suurherttuan hovihankkijoista.

Nykyään yrityksen omistaa jo aikanaan Jeanin yhtiökumppanina toiminut Clasenin perhe, tällä hetkellä 5. sukupolvessa. Bernard-Massardista on vuosisadan aikana kasvanut Luxemburgin kansainvälisesti tunnetuin viinituottaja. Suomi on yrityksen yksi suurimmista markkinoista.

Vuonna 1971 Bernard-Massardin 50-vuotisjuhlan kunniaksi lanseerattu Cuvée de l’Ecusson Brut nousi hetkessä hittituotteeksi, ja se on edelleen talon maailmalla rakastettu lippulaivaviini. Suomessa Cuvée de l’Ecusson nousi klassikkoasemaan Finnarin kuohuviininä.

Vuonna 2021, satavuotisjuhlavuonna Bernard-Massard kehitti laadukkaan taidonnäytteen Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 -juhlacrémantin.

Bernard-Massard Chardonnay Brut -kuohuviini on myynnissä Alkoissa kautta maan ja Alkon verkkokaupassa.

Tuotenumero 923398
Hinta 17,98 € /0,75 l

Lue lisää Viinilehdestä.