Domini Veneti Ripasso-risotto hurmaa makunystyrät

Italialainen viinitalo, Domini Veneti tunnetaan laadukkaista Valpolicellan alueen viineistään, jotka riemastuttavat sekä makuaistia että vaativaakin taiteellista silmää kauniine etiketteineen.

Loppuvuoden ruokapöytään sekä elämästä nautiskeluun sopii erityisen hyvin Domini Veneti Pruviniano Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore 2020.

Se on täyteläinen, tummasävytteinen punaviini, jossa on pehmeät tanniinit ja runsaasti makua. Viini on kolmen rypäleen (Corvina, Corvinone, Rondinella) vivahteikas ja kehittynyt sekoitus. Ripasso-menetelmä, eli käyminen Amarone-viinin kuorimassan kanssa,  tuo viiniin syvyyttä ja kuivattujen hedelmien vivahteita.

 

Ripasso-risotto:

1,25 l kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
kuivattuja sieniä
2,5 dl risottoriisiä
1 dl Domini Veniti Pruviniano Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore 202
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria
50 g raastettua parmesan-juustoa
2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. persiljaa

  1. Lämmitä kasvisliemi erillisessä kattilassa.
  2. Kuullota silputtu sipuli oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää joukkoon riisi ja paista sitä jatkuvasti sekoittaen noin parin minuutin ajan.
  3. Kaada pannulle Ripasso-viini ja anna sen imeytyä riisiin sekoitellen. Murskaa sienet ja lisää ne joukkoon.
  4. Lisää kuumaa kasvislientä pienissä erissä, koko ajan sekoittaen. Anna nesteen imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon voi, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää parmesaani. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä juuri ennen tarjoilua.

Nautinnollisia hetkiä hyvän ruoan ja Ripasson parissa!