Kanan BBQ-paistivartaat

Alkusyksyn grillailuihin ja leppoisiin iltoihin sopii pitkään marinoidut kanan BBQ-paistivartaat. Tässä reseptissä makeutta ja makua tuo marinadiin lorautettava Cola-juoma ja potkua Sriracha-chilikastike.

400g broilerin tai kanan paistileikkeitä

3 dl Cola-juomaa (sokeripohjainen, mieluiten Dr. Pepper)

4 rkl Ketsuppia

3 rkl Worcesterkastiketta

2 rkl Sitruunamehua

1 tl Suolaa

2 tl Sriracha chilikastiketta

1 tl Mustapippuria

2 rkl Rypsiöljyä

Ohje:

Sekoista marinadiainekset keskenään hyvin. Paloittele paistileikkeet vartaisiin sopivaksi paloiksi, laita ne astiaan ja kaada marinadiliemi niiden päälle. Kääntele muutamaan otteeseen. Sulje astia hyvin kannella tai kelmulla ja laita jääkaappiin mielellään yön yli tai vähintään 1 tunniksi.

Kaada marinadiliemi pannulle ja keitä sitä pannulla kunnes se muuttuu siirappimaiseksi (voit lisätä vähän kastikesuurustetta halutessasi).

Laita palat metallivartaisiin ja sivele kastikkeella, grillaa keskilämmöllä ja lisää grillatessa marinadiliemi kastiketta jatkuvasti pinnalle kunnes broilerissa on tumma pinta. Pinnan pitää olla lähes palanut jotta siihen tulee oikea maku.

Resepti: Dick Lindertz, Mukana maku

 

Viinisuositukset:

Kokeile rohkeasti punaista!

Australialainen Caravan Durif on roteva viini loppukesän ruokailuhetkiin. Se kestää voimakkaitakin makuja.

Durif-rypäle  tunnetaan myös nimellä Petite Sirah ja se on alunperin ranskalainen lajike jota viljellään paljon Australiassa. Durif on sukua Syrahille/Shirazille ja siitä tehdyt viinit ovat maultaan tumman marjaisia. Caravan Durif on viihtänyt 10 kuukautta tammessa ja

tämä tuo viiniin pyöreyttä sekä pehmeää täyteläisyyttä.