Kesän ruokavinkit: burgerit
Kesän parhaat burgerit saavan makunsa punaviinikastikkeesta. Mehevä ja erittäin hilloinen Jammy Jam Red toimii niin kastikkeessa kuin burgerin kyytipoikana.
Burgerit
Punaviinikastike
- 175 g kruunumajoneesia
- 1 rkl amerikkalaista kurkkusalaattia
- 3 rkl Jammy Jam Red -punaviiniä
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- ripaus mustapippuria
- 1 tl punaviinisuolaa
- 2 tl sokeria
Muut ainekset
- Naudan jauhelihaa, jossa 17-22 % rasvaa
- Kauniita sämpylöitä
- Punasipuleita ja keltasipuleita
- Amerikan kurkkuviipaleita
- Amerikan keltaista sulatejuustoa tai cheddaria
- Jäävuorisalaattia
- Tomaatteja
Tee näin:
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja vatkaa niitä hetki. Jätä odottamaan valmistumista.
- Pilko tomaatit ja sipulit valmiiksi siivuiksi. Revi salaatista sopivan kokoisia lehtiä.
- Tee jauhelihasta pyöreitä palloja, jotka voit hellästi muotoilla pihveiksi. Voit maustaa pippurilla ja suolalla joko suoraan jauhelihan sekaan tai valmiin pihvin päälle.
- Paahda ensin sämpylät.
- Lisää pihvit kuumalle pannulle/grillille ja kypsenna mediumiksi, jolloin pihveistä tulee mehukkaampia.
- Kasaa hampurilaiset niin, että kuuma pihvi jää päällimmäiseksi.
Resepti: Dick Lindertz
Lue lisää ruokaideoita kesäpöytään Dickin blogista Mukana Maku: mukanamaku.com