Kesän ruokavinkit: burgerit

Kesän parhaat burgerit saavan makunsa punaviinikastikkeesta. Mehevä ja erittäin hilloinen Jammy Jam Red toimii niin kastikkeessa kuin burgerin kyytipoikana.

Burgerit

Punaviinikastike

  • 175 g kruunumajoneesia
  • 1 rkl amerikkalaista kurkkusalaattia
  • 3 rkl Jammy Jam Red -punaviiniä
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl punaviinisuolaa
  • 2 tl sokeria

Muut ainekset

  • Naudan jauhelihaa, jossa 17-22 % rasvaa
  • Kauniita sämpylöitä
  • Punasipuleita ja keltasipuleita
  • Amerikan kurkkuviipaleita
  • Amerikan keltaista sulatejuustoa tai cheddaria
  • Jäävuorisalaattia
  • Tomaatteja

Tee näin:

  1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja vatkaa niitä hetki. Jätä odottamaan valmistumista.
  2. Pilko tomaatit ja sipulit valmiiksi siivuiksi. Revi salaatista sopivan kokoisia lehtiä.
  3. Tee jauhelihasta pyöreitä palloja, jotka voit hellästi muotoilla pihveiksi. Voit maustaa pippurilla ja suolalla joko suoraan jauhelihan sekaan tai valmiin pihvin päälle.
  4. Paahda ensin sämpylät.
  5. Lisää pihvit kuumalle pannulle/grillille ja kypsenna mediumiksi, jolloin pihveistä tulee mehukkaampia.
  6. Kasaa hampurilaiset niin, että kuuma pihvi jää päällimmäiseksi.

Resepti: Dick Lindertz
Lue lisää ruokaideoita kesäpöytään Dickin blogista Mukana Maku: mukanamaku.com