Kesän ruokavinkit: herkulliset grillatut jättikatkaravut

Kesäpöydän alkupaloiksi sopivat erinomaisesti nämä ihanat grillatut jättikatkaravut. Chilitahna tekee rapuihin maukkaan säväyksen. Kokeile grillattujen jättikatkarapujen kanssa Caravan Sauvignon Blanc Rieslingiä.

Grillatut jättikatkaravut

  • Noin 400 g jättikatkarapuja

Marinadi:

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl limettimehua
  • 2 rkl valkosipulimurskaa
  • 2 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
  • Ripaus mustapippuria

Tee näin:

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele katkaravut marinadissa. Anna maustua 15 minuuttia.
  2. Pujota katkaravut vartaisiin ja voitele ne öljyllä ja yli jääneellä marinaadilla.
  3. Grillaa vartaita välillä käännellen 1–2 minuuttia/puoli.
  4. Hienonna vartaiden päälle korianteria ja tarjoa limelohkojen kanssa.

Resepti: Dick Lindertz
Lue lisää ruokaideoita kesäpöytään Dickin blogista Mukana Maku: mukanamaku.com 

Artikkeliin liittyvät tuotteet: