Kesän ruokavinkit: itämaiset kanavartaat
Maistuuko tulinen kesäruoka? Kokeile näitä ihanan polttelevia kanavartaita erittäin hilloisen Jammy Jam Redin kanssa.
Itämaiset kanavartaat
- Broilerin paistileikkeitä
- 2 rkl Ssamjang-tahnaa
- 2 rkl Gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- Ruokaöljyä
- Varrastikkuja
- Tuoretta korianteria
Tee näin:
- Sekoita Ssamjang-tahna, Gochujang-chilitahna, soijakastike, sitruunamehu sekä hunaja hyvin keskenään. Lisää sen verran ruokaöljyä, että seoksesta tulee notkeaa.
- Kuivaa broilerin paistileikkeiden pinnat talouspaperilla ja paloittele ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää palat mausteseokseen ja sekoita. Pujota palat varrastikkuihin.
- Kuumenna grilli ja nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan yli jäänyttä mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä, kunnes broilerit ovat kypsiä ja pinta on kauniin paahtunut.
- Koristele valmiit vartaat tuoreella korianterilla.
Resepti: Dick Lindertz
Lue lisää ruokaideoita kesäpöytään Dickin blogista Mukana Maku: mukanamaku.com