Kuplivaa uutta vuotta – reseptivinkit kuohuviinin kaveriksi
Kuohuviini sopii skoolauksen lisäksi myös uudenvuoden juhlapöytään. Tarjoa lohitartar ja juureskaviaari juhlapöydän värikkäinä alkuruokina tai kokoa niistä näyttävä alkuruokalajitelma. Kokeile myös blinien kanssa!
Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut + Vuohenjuusto-lohitartar
Kuudelle
- 400 g kevyesti graavattua lohta
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 dl vaahdotettua kermaa
- 4 rkl tilliä hienonnettuna
- 2 rkl sitruunan mehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- tillinoksia koristeluun
- Kuutioi graavattu lohi.
- Sekoita vuohenjuuston joukkoon kermavaahto, hienonnettu tilli ja sitruunamehu. Lisää seokseen lohi, mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Viimeistele tillinoksilla.
- Tarjoile tartar paahto- tai saaristolaisleivän, blinien tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 Brut + Juureskaviaari
Kuudelle
- 500 g juureksia (esim. punajuurta ja porkkanaa)
- 100 g omenaa
- 1 salottisipuli
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 rkl kapriksia hienonnettuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1–2 tl raastettua piparjuurta
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria
- vaahdotettua smetanaa tarjoiluun
- Keitä tai paahda punajuuret ja porkkanat napakan kypsiksi. Jäähdytä.
- Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi (tai raasta hienoksi raasteeksi). Kuori ja hienonna omena ja salottisipuli.
- Kääntele juurekset, omena, sipuli, ruohosipuli ja kaprikset hellävaraisesti kulhossa sekaisin. Lisää oliiviöljy, sitruunamehu, piparjuuri ja mausteet. Anna tekeytyä hetki, tarkista maku.
- Tarjoa juureskaviaari vaahdotetun smetanan sekä paahto- tai saaristolaisleivän, blinien tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.