Kuplivaa uutta vuotta – reseptivinkit kuohuviinin kaveriksi

Kuohuviini sopii skoolauksen lisäksi myös uudenvuoden juhlapöytään. Tarjoa lohitartar ja juureskaviaari juhlapöydän värikkäinä alkuruokina tai kokoa niistä näyttävä alkuruokalajitelma. Kokeile myös blinien kanssa!

Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut + Vuohenjuusto-lohitartar

Kuudelle

  • 400 g kevyesti graavattua lohta
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl vaahdotettua kermaa
  • 4 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tillinoksia koristeluun
  1. Kuutioi graavattu lohi.
  2. Sekoita vuohenjuuston joukkoon kermavaahto, hienonnettu tilli ja sitruunamehu. Lisää seokseen lohi, mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Viimeistele tillinoksilla.
  3. Tarjoile tartar paahto- tai saaristolaisleivän, blinien tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 Brut + Juureskaviaari

Kuudelle

  • 500 g juureksia (esim. punajuurta ja porkkanaa)
  • 100 g omenaa
  • 1 salottisipuli
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1–2 tl raastettua piparjuurta
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • vaahdotettua smetanaa tarjoiluun
  1. Keitä tai paahda punajuuret ja porkkanat napakan kypsiksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi (tai raasta hienoksi raasteeksi). Kuori ja hienonna omena ja salottisipuli.
  3. Kääntele juurekset, omena, sipuli, ruohosipuli ja kaprikset hellävaraisesti kulhossa sekaisin. Lisää oliiviöljy, sitruunamehu, piparjuuri ja mausteet. Anna tekeytyä hetki, tarkista maku.
  4. Tarjoa juureskaviaari vaahdotetun smetanan sekä paahto- tai saaristolaisleivän, blinien tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.