Laatutuottajan luomu-uutuus: Org De Rac Sauvignon Blanc

Tämän kevään uutuusvalkoviini, Org de Rac Sauvignon Blanc 2023 on ihastuttava Reilun kaupan luomuvalkoviini Etelä-Afrikan Coastal Regionista.

Org de Rac Sauvignon Blanc 2023 hurmaa raikkaalla hapokkuudellaan ja aromikkaalla maullaan, jossa yhdistyvät greipin, herukan ja karviaisen vivahteet. Viinin aromikkaan maun tasapainottamiseksi Sauvignon Blanc -rypäleet on kerätty kahdelta alueelta: viileämmältä rannikkoalueelta, Lutzvillestä, sekä lämpimämmältä McGregorin alueelta. Viileämmässä ilmastossa kasvaneet rypäleet tuovat viinin makumaailmaan vihertävämpiä aromeja, kun taas lämpimämmässä kasvaneet trooppisia makuja.

Klassiseen tyyliin valmistetussa Sauvignon Blancissa eloisa hapokkuus ja mineraalisuus tasapainottaa taidokkaasti viinin hedelmäisyyttä. Viinitilan periaatteena on mahdollisen vähäinen puuttuminen, jonka vuoksi rypäleiden, maaperän ja ilmaston tuovat piirteet tulevat kauniisti esiin tässä luomuviinissä. Org de Rac Sauvignon Blanc 2023 -viinillä on myös Reilun kaupan sertifikaatti.

Nautiskele kauniissa kesäillassa sopivasti viillennettynä tai tarjoile salaattien, kalan ja merenelävien tai vaikkapa kanan kanssa.

Etelä-Afrikkalainen Org de Rac on tunnettu laadukkaista luomuviineistään. Viinitilan perusti vuonna 2000 eteläafrikkalainen kalastusalan yrittäjä, Nico Bacon, jonka visiona valmistaa huippulaadukkaita viinejä luomumenetelmin niin kotimaan kuin globaaleille markkinoille.

Luomuviljelyn lisäksi Org de Racilla on Reilun kaupan -sertifikaatti. Yritys työllistää 40 henkeä, joista osa on työskennellyt tilan viinitarhoilla ja kellarissa jopa 20 vuotta!

Org De Rac Sauvignon Blanc 2023
13,28 €/ 0,75 l
Tutustu tarkemmin Alkon sivuilla