Luxemburgilainen sipulipiirakka
![](https://astrawines.fi/wp-content/uploads/BM_sipulipiirakka_1366x768.jpg)
Luxemburgilaisen kuohuviinin parina toimii ihanasti perinteinen sipulipiirakka eli pissaladière. Herkullisen makeansuolainen piirakka on oivallinen pari kuivalle, hapokkaalle kuohuviinille. Lisäksi piirakka valmistuu helposti melkein kokonaan kotimaisista aineksista!
Luxemburgilainen sipulipiirakka
Pohja:
- ½ pss kuivahiivaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 dl olutta
- ½ dl maitoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 1,5 kg sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- karkeaa merisuolaa
- timjamia
- laakerinlehti
- 1 pieni purkki anjoviksia öljyssä
Tee näin:
- Mittaa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola kulhoon.
- Lämmitä olut ja maito 42 asteiseksi.
- Sekoita nesteet kuiva-aineiden joukkoon.
- Vaivaa taikinaan hyvä sitko.
- Anna taikinan koholla lämpimässä ja vedottomassa paikassa puoli tuntia.
- Taikinan kohotessa pilko sipulit ohuiksi renkaiksi ja notkistele pannulla pienessä määrässä öljyä. Sipulit saavat ottaa kunnolla väriä ja pehmetä täysin, mutta niitä ei pidä polttaa.
- Mausta sipuliseos merisuolalla, timjamilla ja laakerinlehdellä.
- Anna hautua noin puoli tuntia
- Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi noin puolen sentin paksuiseksi.
- Levitä sipuliseos tasaisesti taikinalevyn päälle. Laitan anjovikset tasaisesti sipuliseoksen päälle.
- Anna kohota n. 10 minuuttia.
- Paista 200–225 asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
- Leikkaa pissaladière neliöiksi.
Kuvat ja resepti: Kati Pohjanmaa