Pääsiäisruokaa Domaine Bousquet Reserve Malbecin kanssa – Osso Bucco

Osso Bucco on Pohjois-Italian Lombardian kansallisherkku ja sen voi tehdä lampaasta, naudasta tai hirvieläimestä! Argentiinan väestöstä 75% omaa jonkinlaisen italialaisen taustan ja italialaisten vaikutus argentiinalaiseen ruokakulttuuriin on massiivinenm, joten argentiinalainen viini toimii sen kanssa erinomaisesti! Osso Bucco tarjoillaan perinteisesti Gremolatan kanssa, joka on Lombardian alueelta oleva tuoresalsa (Salsa Verde).

Marinadi:

  • Oliiviöljyä
  • Punaviiniä tai etikkaa
  • Valkosipulin kynsiä
  • Suljettava muovipussi.

Osso bucco

  • 1,2kg (karitsan) potkakiekkoja (n. 4 isoa potkakiekkoa). Myydään myös nimellä osso bucco.
  • 2-3 dl jauhoja
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 isoa sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 3-4 dl punaviiniä (jatka tarvittaessa lihaliemellä). Käytä mahdollisuuksien mukaan edullisempaa punaviiniä äläkä käytä ruokajuomaksi ostettua tähän.
  • Suolaa, mustapippuria, kuivattua timjamia ja muita kuivayrttejä maun mukaan.

Ohjeet

Laita aikasempana iltana potkakiekotmuovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja laita jääkaappiin odottamaan. Ota lämpimään tunti ennen ruuanvalmistusta.

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. VALMISTELE: Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulit ja riko niiden rakenne kämmenellä tai veitsenlappeella. Sekoita jauhojen joukkoon mustapippuri ja suola. Viillä potkakiekkojen sivulla olevia kalvoja.
  2. Paista potkakiekot pannulla voissa ja laita pataan. Sekoita jauhot joukkoon, että ne leviävät tasaisesti. Laita pata uuniin ylätasolle 4 minuutiksi, sekoita ja laita uudestaan 4 minuutiksi, jotta jauhot ruskistuvat tasaisesti. Ota pois uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen.
  3. Paista pannulla voissa kasvikset ja lisää ne pataan. Voit paistaa useammassa erässä.
  4. Kuumenna pataa keskilämmöllä liedellä lisää tomaattimurska ja osa punaviinistä pataan. Kiehauta.
  5. Lisää potkakiekot pataan kasvisten sekaan. Jos lihaa jää näkyviin, lisää punaviiniä tai lihalientä, että ne peittyvät
  6. Anna olla ainakin 2-4 tuntia padassa uunissa. Aika riippuu pitkälti lihan laadusta. Tee tässä aikana Gremolata.
  7. Erottele lihat muun vihannesten ja liemen joukosta. Kastiketta voi käyttää vaikka mihin. Kastikkeesta voi siivilöidä kasvikset pois ja keittää kasaan punaviinikastikkeeksi. Sen voi sekoittaa sellaisenaan pastan sekaan, joka voidaan tarjota italialaisittain väliruokana (primo) tai pääruuan (secundi) kylkeen.

Gremolata

  • Sitruuna
  • Lehtipersiljaa
  • Persiljaa
  • Minttua
  • Valkosipuli
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  1. Kuori valkosipulin kynsi
  2. Pese sitruuna ja raasta kuori
  3. Purista sitruunanmehu (0,5 dl)
  4. Laita kaikki aineet (paitsi suola ja pippuri) tehosekoittimeen
  5. Soseuta, maista ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa.
  6. Laita ilmatiiviiseen purkkiin ja anna tasoittua jääkaapissa.

 

Gremolata säilyy hyvänä muutamasta päivästä viikkoon. Ylijääneen gremolatan voi käyttää Peston lailla pastan kanssa.

 

Artikkeliin liittyvät tuotteet: