Rakastetettu graafikko Erik Bruun saa oman viinin!

Rakastetuista Jaffa-mainoksistaan tunnettu suomalainen graafikko, Erik Bruun, näkyy nyt myös Alkon valikoimassa!

Erik Bruun Collection White -hanapakkauksessa näkyvät Bruunin 50-luvulla suunnittelemat matkailumainokset: loppukesän rapupöytien äärelle houkutteleva ”Finlande haute saison des gourmets” ja laivamatkojen kalaherkkuja esittelevä ”Nauti merimatkasta Ruotsiin”.

Matkailu ja Suomi-kuvan edistäminen on aina ollut Bruunille sydämen asia. Vuonna 1957 hän suunnitteli FÅA:lle (Finska Ångfartyrgs Aktiebolaget)  ”Nauti merimatkasta Ruotsiin” -julisteen.  Julisteessa tuodaan esille laivamatkoilla tarjotut herkut, jotka eivät vielä viisikymmentä luvulla olleet osa arkista ruokapöytää.

Seuraavana vuonna, eli vuonna 1958, Bruun toteutti ranskankielisen julisteen ”Finlande haute saison des gourmets” Suomen matkailuyhdistyksen markkinointiin turistien huokuttelemiseksi. Litokivellä toteutetussa julisteessa kruununtilleillä maustetut ravut ja rapuveitset on katettu pöytään, ja juhlijoille on laitettu kaulaan rapuliinat. Oikean matkailuajankohdan valitsemiseksi julisteeseen on kirjattu ravustuskauden päivämäärät. Helan går!

Erik Bruunin kuvituksien inspiroima valkoviini on valmistettu Sisilian saarella, lämpimässä, merellisessä ympäristössä kasvaneista Vermentino-, Sauvignon Blanc- ja Fiano -rypäleistä, ja sen raikas hapokkuus, hedelmäisyys sekä aromaattisuus toimivat erinomaisesti kalapöydässä tai -tottakai- rapujen kanssa.

Erik Bruun on erittäin tunnettu ja arvostettu suomalainen graafinen suunnittelija, joka syntyi vuonna 1926 Viipurissa. Talvisodan aikana Helsinkiin muuttanut Bruun opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa graafista suunnittelua. Bruunin tunnetuimpia töitä Hartwallin Jaffa-julisteiden ohella ovat Suomen luonnosta inspiraationsa saaneet julisteet, kuten Suomen Luonnonsuojeluliiton Saimaannorppa, postimerkit ja viimeiset markan setelit.

Bruunin töitä leimaa luonnonläheisyys, tarkkuus ja kauneus. Hän on saanut urallaan monia palkintoja ja tunnustuksia, kuten Pro Finlandia -mitalin vuonna 2007. Suomenlinnassa asuva Erik Bruun jatkaa 98-vuotiaana edelleen aktiivisesti taiteen tekemistä ja hänen teoksensa ovat esillä monissa näyttelyissä ja julkisissa tiloissa ympäri Suomea.

Erik Bruun Collection -viini kunnioittaa taiteilijan töitä ja tarjoaa mahdollisuuden tuoda ripauksen taidetta ruokapöytään!

Erik Bruun Collection White 2023
37,98 €/ 3,0 l
Tutustu tuotteeseen Alkon sivulla ja varmista saatavuus tai tilaa lähimpään Alkoosi!

Lue lisää Erik Bruunista täältä.