Satokauden maukkain herkku: raparperiskumppa
Satokauden ihanin herkku syntyy raparperista ja Bernard-Massard-kuohuviinistä.
Keitä kesän makuinen siirappi sokerista, vedestä ja raparperinpaloista. Herkullista siirappia voit hyödyntää kesän drinkeissä, alkumaljoissa tai vaikka raparperisangriassa.
Raparperisiirappi
- Noin 1/2 litraa rapaperia pilkottuna
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
Tee näin:
- Huuhtele rapaperin varret ja pilko ne.
- Laita ainekset kattilaan ja keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Siivilöi siirapista tahmea mäski/hilloke pois. Voit pakastaa sen ja hyödyntää myöhemmin hillona!
Raparperiskumppa
- 2 rkl tai maun mukaan raparperisiirappia
- Bernard-Massard Cuvèe l’Ecusson -kuohuviiniä
- Jäitä ja kukkia koristeluun
Tee näin:
- Laita viinilasiin noin 2 rkl raparperisiirappia.
- Kaada lasi täyteen kuohuviiniä.
- Koristele jääpaloilla ja kukilla.
- Nauti!