Satokauden maukkain herkku: raparperiskumppa

Satokauden ihanin herkku syntyy raparperista ja Bernard-Massard-kuohuviinistä.

Keitä kesän makuinen siirappi sokerista, vedestä ja raparperinpaloista. Herkullista siirappia voit hyödyntää kesän drinkeissä, alkumaljoissa tai vaikka raparperisangriassa.

Raparperisiirappi

  • Noin 1/2 litraa rapaperia pilkottuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Tee näin:

  1. Huuhtele rapaperin varret ja pilko ne.
  2. Laita ainekset kattilaan ja keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  3. Siivilöi siirapista tahmea mäski/hilloke pois. Voit pakastaa sen ja hyödyntää myöhemmin hillona!

Raparperiskumppa

  • 2 rkl tai maun mukaan raparperisiirappia
  • Bernard-Massard Cuvèe l’Ecusson -kuohuviiniä
  • Jäitä ja kukkia koristeluun

Tee näin:

  1. Laita viinilasiin noin 2 rkl raparperisiirappia.
  2. Kaada lasi täyteen kuohuviiniä.
  3. Koristele jääpaloilla ja kukilla.
  4. Nauti!