Superlaadukkaat cavat – uusi nouseva kategoria

Runsailla ja paahteisilla Torelló-cavoilla uudet edullisemmat hinnat –
erinomainen vaihtoehto samppanjalle 

Vuonna 1395 perustetulta espanjalaiselta Torellón viinitilalta tulevat cavat kuuluvat
harvinaiseen makutyyppiin. Samppanjan perinteisellä menetelmällä kypsytyt runsaat ja
paahteiset Torelló 225 Gran Reserva Cava Brut Nature 2013 ja Torelló Gran Reserva
Cava Brut Nature 2012 on käsin poimituista rypäleistä kypsytettyjä erittäin kuivia, hintalaatusuhteeltaan
erottuvia, korkealuokkaisia cavoja.

Torelló-cavat on käyneet pullossa 40 kuukautta, mikä on pidempään kuin useimmat cavat. Siksi myös aromit ovat
kehittyneempiä ja kuplat elegantin viinin tavoin pienempiä kuin tavanomaisissa cavoissa.

Torelló 225 Gran Reserva Cava Brut Nature 2013:n paahteiset ja vivahteikkaat aromit ja
maku ovat kehittyneet tynnyrikypsytyksessä, joka on tavanomaisista terästankeissa
kypsytetyistä cavoista poikkeava valmistusmenetelmä.

Torelló Gran Reserva Cava Brut Nature 2012 vuorostaan on sekä Viinilehden
(https://bit.ly/2WEuKcu) että Iltalehden (https://bit.ly/2DT97Oc) arvioima, erinomaisen
tyylikäs ja elegantti cava, jossa laatua on koko rahan edestä.
Alkon valikoimasta löytyy vain muutama tämän hintaluokan runsaita ja paahteisia,
erittäin kuivia cavoja.

Molempien Torelló-cavojen hintoja on nyt laskettu, jolloin ne ovat
runsaista ja paahteisista cavoista edullisimmat. Ylivoimainen hinta-laatusuhde tekee
näistä Torelló-cavoista erinomaisen vaihtoehdon samppanjoille.
Cavalle erikoinen tammitynnyrikypsytys kehittää paahteisuutta ja vivahteikkuutta.

Torelló 225 Gran Reserva Cava Brut Nature 2013
Perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistettu Torelló 225 Gran Reserva Cava Brut
Nature 2013 on tuotettu käsin poimituista Xarel.lo-, Macabeo- ja Parellada-rypäleistä.
Viini on ensin käynyt 225 litran kokoisissa tammitynnyreissä, jonka ansiosta viinistä on
kehittynyt terästankeissa käyneisiin cavoihin verrattuna paahteisempi ja vivahteikkaampi. Tammitynnyrikypsytyksen jälkeen viiniä on samppanjamenetelmän mukaisesti kypsytetty pullossa.

Espanjalaisten kuohuviinien laatumerkintöjen mukaan Gran Reservan
vähimmäiskypsytysaika on 30 kuukautta. Torelló 225 on kuitenkin kypsynyt pullossa 40
kuukautta, jolloin sen laadusta kertovat pienet kuplat ovat rauhassa saaneet kehittyä.
Torelló 225 Gran Reserva on makeusasteeltaan Brut Nature ja luokitellaan erittäin
kuivaksi, koska siinä on alle 3 g sokeria/litra.

Maku: Erittäin kuiva, hapokas, keltaluumuinen, viheromenainen, briossinen,                                 paahteisen, mantelinen, vivahteikas
Sokeri: 2 g/l
Hinta: Uusi edullisempi hinta: 24,90 € (0,75 l), aikaisempi hinta 28,89 €
Alkon tuotetiedot https://bit.ly/2TtOgpZ

Muistamalla nämä faktat tiedät mitä valita!
Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen laatu-cava.
* Tuotettu perinteisellä samppanjamenetelmällä
* Gran Reserva Cavoja kypsytetään yhtä kauan kuin
vuosikertasamppanjoita
* Tavallisista cavoista poiketen tammitynnyreissä kypsytetty
ja siksi paahteisempaa ja vivahteikkaampaa
* Kypsytetty yli 40 kuukautta – > mitä pidempi kypsytys
sen vivahteikkaammat aromit ja maku
* Pitkän pullokypsytyksen ansiosta pienet kuplat -> laadun merkki
* Käsinpoimitut rypäleet – > varmistavat laadun
* Brut Nature -> erittäin kuiva -> kaikista makeusasteista kuivin

Viinilehden ja Iltalehden korkealle arvostama cava!

Torelló Gran Reserva Cava Brut Nature 2012
Perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistettu Torelló Gran Reserva Cava Brut Nature
2012 on tuotettu käsin poimituista Xarel.lo-, Macabeo- ja Parellada-rypäleistä.
Ensimmäisen jälkeen, viini on samppanjamenetelmän mukaisesti kypsytetty pullossa 40
kuukautta, jonka aikana kuplista on kehittyneet pieniä ja elegantteja.
Torelló Gran Reserva 2012 on makeusasteeltaan Brut Nature ja onTorelló 225 Gran
Reservan mukaisesti luokiteltu erittäin kuivaksi.
Viinilehti (https://bit.ly/2WEuKcu) on antanut cavallemme neljä tähteä viidestä ja
arvioinut sen edulliseksi ostokseksi. Iltalehti (https://bit.ly/2DT97Oc) vuorostaan arvioi
Torelló Gran Reserva 2012 äärimmäisen elegantiksi cavaksi, jonka hinta-laatusuhde on
erittäin hyvä.

Maku: Erittäin kuiva, erittäin hapokas, keltaomenainen, sitruunankuorinen, kevyen                     mantelinen, hennon mineraalinen
Sokeri: 1 g/l
Hinta: Uusi edullisempi hinta: 11,90 € (0,375 l), aikaisempi hinta 13,69 €
Alkon sivun tuotetiedot: https://bit.ly/2D4TD8i

Muistamalla nämä faktat tiedät mitä valitset!
Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen laatu-cava.

* Tuotettu perinteisellä samppanjamenetelmällä
* Gran Reserva Cavoja kypsytetään yhtä kauan kuin vuosikertasamppanjoita
* Kypsytetty yli 40 kuukautta pullossa -> mitä pidempi kypsytys sen
vivahteikkaammat aromit ja maku
* Pitkän pullokypsytyksen ansiosta pienet kuplat -> laadun merkki
* Käsinpoimitut rypäleet – > varmistavat laadun
* Brut Nature -> erittäin kuiva -> kaikista makeusasteista kuivin
* Viinilehden ja Iltalehden korkealle arvostama cava

Tinkimätön laatu on Torellón viinitarhan tärkein päämäärä
Torellon viinitila sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta länteen, cava-tuotannostaan tunnetulla Penedèsin viinialueella Kataloniassa. Alue on Euroopan vanhimpia viinialueita, ja tänne Torellón viinitila perustettiin jo vuonna 1395. Viinitarhalla toimii tänä päivänä Paco ja Toni de la Rosa Torelló perheineen. Paco on 23. Torellón sukupolven edustaja ja hän on myös viinintekijä cavojen takana.

Cavan valmistus on aloitettu viinitilalla jo 1951 ja siitä lähtien koko tuotantoprosessi, rypäleiden keräämisestä viinin pullottamiseen hoidetaan kokonaisuudessaan viinitarhalla. Näin toimii ainoastaan 15 viinitarhaa tuotantoalueen kaikista 235 tarhasta ja syy on yksinkertainen: tavoitteena on paras mahdollinen lopputuote. Kun cavan koko tuotantoprosessi on omissa käsissä, varmistetaan että tavoitteeseen varmasti päästään.
Samaa tinkimätöntä laatua tavoitellaan myös poimimalla kaikki rypäleet käsin, vaikka cava – säännökset antavat mahdollisuuden poimia rypäleet myös koneellisesti.

Mitä pidempään viiniä kypsytetään pullossa sitä kehittyneempi on myös lopputuotteen aromi ja maku. Siksi Torellón tilalla cavoja kypsytetään vähintään 40 kuukautta, vaikka säännösten mukaan lyhyempikin aika riittäisi.

Kestävä kehitys ja luonnonmukainen viljely on tilalla tärkeää
Nykyiset tarhan omistajat haluavat huomioida kestävän kehityksen periaatteita omassa
toiminnassaan. Tarhalla noudatetaan mahdollisimman luonnollisia kasvatus- ja
tuotantomenetelmiä ja toimitaan ympäristöä kunnioittaen. Tarhalla ei esimerkiksi
käytetä kemikaaleja, torjunta-aineita tai rikkakasvien torjunta-aineita. Näin
varmistetaan, että myös seuraavalla sukupolvella on mahdollisuus nauttia luonnosta ja
sen antimista.
Ympäristöystävällisyys on aina ollut tärkeää tilalla, mutta vuonna 2013 tarhalla
aloitettiin orgaaniseen viininviljelyyn tähtäävä muutosprosessi. Luonnonmukaisen
viljelyn mukaan toimivilla tiloilla synteettisten tuotteiden ja lannoitteiden käyttö on
kiellettyä. Vuonna 2016 saatiin Torellón tarhalla ensimmäinen 100 % luonnonmukainen
rypälesato.
Toimintatapojen kehitys on tärkeää nykyisille omistajille ja uusia innovaatioita on otettu käyttöön. Uuden teknologian avulla on muun muassa onnistuttu vähentämään viinien hapettumisen riskejä, jolloin viineihin lisättävät sulfiitit voidaan pitää minimissään.

Torelló on yksi harvoista tarhoista, joka kuuluu uuteen, entistä korkeampaan laatuluokitukseen. Alueen Cava-tuottajat ovat luoneet uuden laatuluokituksen, Cava de Paraje Calificadon (CPC). Luokitukseen kuuluvien tarhojen köynnöksiä, toimintaa ja lopullista viiniä määrittelevät tiukat säädökset. Tärkein yhdistävä tekijä on tilojen tuottamien viinien erinomainen laatu, jonka voi aistia persoonallisissa ja ainutlaatuisissa cavoissa.
Torelló on yksi alueen 12 viinitarhasta, jolle on myönnetty uusi CPC –laatuluokitus.