Anna’s Way Marlborough Sauvignon Blanc 2019

Uusi-Seelantilaiset viinit

Uuden-Seelannin viinintuotanto alkoi 20-luvulla ja on siten suhteellisen nuorta verrattuna Eurooppaan. Uusi-Seelanti nousi maailman maineeseen mahtavan aromikkailla Sauvignon Blanc valkoviineillä 80-luvulla, ja on siitä lähtien ollut uran uurtaja tässä karviaiselle ja mustaherukan lehdille tuoksuvassa ja maistuvassa tyylissä. Myöhemmin rinnalle on noussut muita loistavia lajikeviinejä ja punaviineistä kuuluisin on ehdottomasti Pinot Noir, joka löytää Uuden-Seelannin maaperästä uudenlaisen marjaisuuden ja aromikkuuden. Etelä-saaren Malborough on kuuluisin alue ja siellä loistavat valkoviinit mm. Chardonnay, Pinot Gris ja Sauvignon Blanc. Pohjois-saarella tuotetaan herkullisia punaviinejä mm. Cabernet Sauvignonista ja Pinot Noirista. Uusi-Seelanti on merien ympäröimä, joten merenantimet ovat paikallisessa keittiössä avainasemassa. Raikkaat Sauvignon Blancit ja upeat Pinot Noirit sopivatkin täydellisesti lampaalle ja äyriäisille sekä kaloille.

Uusi-Seelantilaiset viinituottajamme

Awatere River Wine Company

Awatere River on yksi tuoreimmista Marlborough:n ala-alueista ja jokilaakso on muodostunut jäätiköiden avustuksella. Alueen sadot ovat pieniä, ilmasto ja maaperä tuo viineihin intensiteettiä, mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Awatere River Wine Companyn on perustanut Vavasourin perhe ja he ovat uudisraivanneet aluetta viininviljelyyn sopivaksi.

Waimea Estate

Waimea on maoria ja tarkoittaa jokipuutarhaa. Se kuvaa erinomaisesti viinitarhojen sijaintia, jonka maaperä on jokien halkomaa ja hedelmällistä. Aluetta voisi jopa kutsua ihanteelliseksi viininkasvatukseen. Vuoret suojaavat sitä kylmimmältä merituulelta, mutta rannikon läheisyys pitää hallan poissa. Iltapäivän lempeät merituulet pitävät siitä huolen. Lämpimät päivät, viileät yöt ja syvälle juurtuva kivinen maaperä tuovat viineihin niiden ominaisen maun, jotka ovat raikas hapokkuus, mineraalisuus ja voimakas, hedelmäinen maku.

Waimea Estates on osa Booster Wine Groupia, johon kuuluu myös Awatere River Wine Company Uuden-Seelannin Marlboroughsta.