Astrawines.fi

Ammattitaitoisesti, luovasti ja hyvällä maulla

Sivusto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille


Siirry sivustolle ›
Waimea Sauvignon Blanc 2021

Uusi-Seelantilaiset viinit

Uuden-Seelannin viinintuotanto alkoi 20-luvulla ja on siten suhteellisen nuorta verrattuna Eurooppaan. Uusi-Seelanti nousi maailman maineeseen mahtavan aromikkailla Sauvignon Blanc valkoviineillä 80-luvulla, ja on siitä lähtien ollut uran uurtaja tässä karviaiselle ja mustaherukan lehdille tuoksuvassa ja maistuvassa tyylissä. Myöhemmin rinnalle on noussut muita loistavia lajikeviinejä ja punaviineistä kuuluisin on ehdottomasti Pinot Noir, joka löytää Uuden-Seelannin maaperästä uudenlaisen marjaisuuden ja aromikkuuden. Etelä-saaren Malborough on kuuluisin alue ja siellä loistavat valkoviinit mm. Chardonnay, Pinot Gris ja Sauvignon Blanc. Pohjois-saarella tuotetaan herkullisia punaviinejä mm. Cabernet Sauvignonista ja Pinot Noirista. Uusi-Seelanti on merien ympäröimä, joten merenantimet ovat paikallisessa keittiössä avainasemassa. Raikkaat Sauvignon Blancit ja upeat Pinot Noirit sopivatkin täydellisesti lampaalle ja äyriäisille sekä kaloille.

Uusi-Seelantilaiset viinituottajamme

Awatere River Wine Company

https://www.awatereriver.co.nz/

Kun Uuden-Seelannin Sauvignon Blancit yllättivät maailmaan rohkealla tyylillään, niin Vavasourin perhe, Marlboroughn Awateresta, aloitti rypäleiden kasvatuksen ja perustivat Awatere River Wine Companyn. Yrityksen pääviinintekijä on Louis Vavasour, jonka vanhemmat perustivat Awatere River Wine Companyn.
Awateren jokilaakso sijaitsee hyvin syrjässä verrattuna muihin Marlboroughn viinialuisiin ja sitä kutsutaan alueen ”viimeiseksi rajaseuduksi”.

INTENSIIVISYYTTÄ, MINERAALISUUTTA JA YRTTISYYTTÄ
Awatere on maoria ja tarkoittaa ”vikkelästi liikkuvaa jokea” ja jokilaakso sijaitsee lumipeitteisten vuorien katveessa, joka mahdollistaa riittävän vedensaannin viiniköynnöksille. Awatere River Wine Companyn viinien erityispiirteet ovat intensiivinen maku, mineraalisuus ja yrttisyys, joita kaikkia löytyy heidän viineistään. Viinit ovat kahden eri brandin alla, jotka tunnetaan nimellä Awatere River ja Anna’s Way.

KLASSISTA TYYLIÄ PIETEETILLÄ JA INNOVATIIVISUUTTA
Awatere River -brandi on tuottajan lippulaiva ja sen viinityyli edustaa juuri edellä mainittuja piirteitä. Anna’s Way on kunnianosoitus yrityksen toiselle perustajalle ja viinintekijän äidille, Anna Vavasourille.

Anna oli aikansa pioneereja Uuden-Seelannin viiniteollisuudessa ja hänet tunnettiin rohkeana, tyylikkäänä ja luovana naisena, joka ei pelännyt sanoa mielipidettään julki. Anna’s Way– sarjan viinit ovat luonteeltaan kokeilevia ja erilaisia, Alkon valikoimasta löytyvä Anna’s Way Sauvignon Blanc on osittain käytetty tammessa, joka tuo siihen kompleksisuutta ja runsautta. Tätä ranskalaista klassista tyyliä ei yleensä käytetä Uuden-Seelannin viineissä

AWATERE RIVER WINE COMPANY kuuluu Booster Wine Groupiin ja omaa Sustainable Winegrowing New Zealand-sertifikaatin, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.

Waimea Estates on yksi Nelsonin alueen suurimmista viinintuottajista ja sillä 140 hehtaaria köynnöksiä Waimean tasangoilla. Sen perusti Bolithon perhe 1990-luvulla ja se kasvoi nopeasti isoksi viinintuottajaksi Nelsonissa.

RUNSASTA MAKUA JA HEDELMÄÄ, RAIKASTA HAPOKKUUTTA JA MINERAALEJA
Waimea on maoria ja tarkoittaa jokipuutarhoja ja sellainen paikka Waimea Plains on. Siellä on paljon pieniä jokia, ravinnerikas ja kivinen maaperä ja runsaasti auringonpaistetta. Nelsonin alue on Uuden-Seelannin aurinkoisin paikka, jota viilentää läheinen merituuli Lämpimät päivät, viileät yöt ja kivinen maaperä saa aikaan runsaan makuisia ja hedelmäisiä, raikkaan hapokkaita ja mineraalisia viinejä. Jokainen Waimea viini, edustaa rypälettä puhtaimmillaan.

SPINYBACK JA TUATARA-LISKO
Waimea tuottaa kahta eri viiniperhettä, joista toinen tunnetaan nimellä Waimea ja toinen Spinyback. Spinyback on uhanalaisen Tuatara-liskon lempinimi ja ainoita dinosaurusten jälkeläisiä maan päällä. Tuatara on äärimmäisen uhanalainen ja Spinyback-viinien tuottoja käytetään sen suojeluun.

WAIMEA kuuluvat Booster Wine Groupiin ja omaavat Sustainable Winegrowing New Zealand-sertifikaatin, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.