Voimanaiset viinialalla: Johanna Lohivesi

Naistenpäivän kunniaksi esittelemme voimanaisia viinialalta. Kaikkien mahtavien naisten keskellä, meillä yrityksessämme on ihan oma, rohkea, ihana voimanainen, Johanna.

Tänään naistenpäivänä haluamme nostaa maljan meidän yrittäjällemme Johanna Lohivedelle, joka on tarjonnut meille mahdollisuuksia, luottamusta ja mielettömiä kokemuksia alalla ja sen ulkopuolella. Tässä Johannan terveiset Tapiolasta.

“Olen Johanna viinien maahantuontiyrityksen Astra Winesin yrittäjä. Valmistuin Helsingin kauppakorkeakoulusta 90-luvun alussa. Olen käytännössä katsoen asunut koko ikäni Espoon Tapiolassa, jo vuodesta 1966. Perheeseeni kuuluu aviopuolison, kahden aikuisen pojan ja toisen pojan avopuolison lisäksi kaksi dalmatiankoiraa: äiti Hertta ja tytär Hilma.

2000-luvun alussa hain muutosta työelämääni, joka oli siihen asti täyttynyt laskentaekonomin töistä. Päädyin Haaga-Helian WSET-viinikursseille, ja sitä kautta löytyi työpaikka maahantuontiyrityksessä Skycellar Oy:ssä. Aloitin ensin koulutuskoordinaattorina ja myöhemmin minusta tuli toimitusjohtaja.

Haluan kannustaa kaikenikäisiä tyttöjä ja naisia uskomaan itseensä ja osaamiseensa. Silloin kaikki elämässä on mahdollista. Yrittäjyys on tullut minulle jo äidinmaidossa, ja olen haaveillut omasta yrityksestä koko työurani.  Pääsin toteuttamaan haaveeni 50-vuotiaana: perustin Astra Winesin vuonna 2014, ja nyt juhlimme yrityksen 10-vuotisjuhlavuotta! Ihanaa naistenpäivää kaikille naisille!”