Voimanaiset viinialalla: Nathalie Laplaige

Naistenpäivän kunniaksi esittelemme voimanaisia viinialalta. Yksi harvinaisuus alalla on edelleenkin naiskellarimestarit. Champagnen alueella on alle 10 naista pääkellarimestareina, ja olemme ylpeitä, että yksi heistä työskentelee Champagne Joseph Perrierillä.

Tässä on Nathalie Laplaigen on terveiset Champagnesta, Ranskasta.

”Rakkauteni samppanjaan sai minut suorittamaan DESS-tutkinnon enologiassa (viinintutkimuksessa) opiskeltuani ensin biologiaa ja biokemiaa Reimsin yliopistossa, Faculté des Sciences de Reimsissa. Aloin työskennellä Jean-Louis Malardin (Champagne Malard) rinnalla ja syvensin tietämystäni ja tyyliäni Laurent Fédoun (Champagne Thiénot) johdolla. Näillä kokemuksilla vahvistin osaamistani.

Vuonna 2017 aloitin työt Joseph Perrierin samppanjatalossa. Tulin yritykseen, joka on perheyritys, mutta kunnioittaa myös perinteitä ja tiedostaa tarpeen muutoksille.

Talon tyyli, raikkaus, tasapaino, puhtaus, viehättää minua päivittäin. Annan kaiken huomioni Cuvée Royale Brutille, jonka poikkeuksellinen raikkaus tulee Vitryatin alueella olevasta Bassuet’in maaperästä, joka tuottaa runsaasti Chardonnay-rypäleitä sitruunaisilla aromeilla. Meunier- ja Pinot Noir-rypäleet täydentävät tämän cuvéen tasapainoa ja eleganssia. Inspiroidun myös talon kahdenkymmenenkahden hehtaarin viinitarhoista Cumièresissa, Dameryssa, Hautvillersissa ja Verneuilissa, joiden avulla talon cuvèissa säilytetään niiden aistikkuus.

Olen sataprosenttisen samaa mieltä sanonnasta ”where there’s a will, there’s a way”. Minulle henkilökohtaisesti on tärkeää suhtautua työhöni intohimoisesti. Herään joka aamu klo 5.30 (olen aamuihminen 😉) ja tiedän, että jokainen päivä on täysin erilainen kuin edellinen. Uusi päivä tuo mukanaan suuria tunteita ja oivalluksia. Champagnessa olemme riippuvaisia ilmaston oikuista, rypäleiden kehityksestä sekä monista muista asioista, joihin emme voi mitenkään vaikuttaa! Juuri se kuitenkin viehättää minua: sadot eivät koskaan ole samanlaisia ja meidän täytyy jatkuvasti uudistua.

Suomalaisia tyttöjä ja naisia haluan kannustaa seuraamaan intohimojanne, vaistojanne ja pitämään hauskaa!”

 

Lue lisää Champagne Joseph Perrieristä: https://www.josephperrier.com/en/