Voitto! Vuoden kuohuviini 2021 Bernard-Massard Organic!!

Bernard-Massard Cuvée Organic Brut on valittu

Viini-lehden Vuoden kuohuviini 2021 -kilpailun voittajaksi

 

Viini-lehden viiniasiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet luxemburgilaisen Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut -kuohuviinin vuoden 2021 parhaaksi kuohuviiniksi. Voittajaviini on neljän rypäleen harmoninen ja kypsän hedelmäinen sekoitus, joka on valmistettu perinteisellä samppanjamenetelmällä Moselin jokilaaksossa.

 

”Bernard-Massard Cuvée Organic Brut on laadultaan erinomainen viini, joka sopii erityisen hyvin täyteläisten kala- ja äyriäisruokien kanssa nautittavaksi, myös hieman maustetumpinakin versioina. Tasaisen pehmeä ja suunmyötäinen maku saa eloa pehmeistä kuplista ja niiden korostamasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää kypsän hedelmäisen, kevyesti karvasmantelisen, miellyttävän paahteisen ja pitkän jälkivaikutelman.” Näin maamme kokeneimmat viinialan ammattilaiset Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund kuvailevat Vuoden kuohuviini 2021 -kilpailun voittajaa.

 

Bernard-Massard Cuvée Organic Brut on erittäin kuiva, raikkaan hapokas ja runsaan hedelmäinen kuohuviini, joka sopii täydellisesti aperitiivina nälän nostattajaksi sekä kaikenkokoisten juhlien ja merkkitapahtumien kuplivaksi alkumaljaksi ja seurustelujuomaksi. Viini on sekoitus Chardonnay-, Riesling-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -rypäleitä.

 

Bernard-Massard juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan kuohuviinien tuottajana

Caves Bernard-Massard on tänä vuonna 100 vuotta täyttävä perheomisteinen kuohuviinien tuottaja, jonka viinitila sijaitsee Moselin jokilaaksossa Luxemburgissa. Ranskassa Champagnen maakunnassa koulutuksensa saanut kellarimestari ja viinintekijä Jean Bernard Massard perusti nimeään kantavan tilan vuonna 1921.

 

Tänä päivänä yrityksen omistaa jo aikanaan Jeanin yhtiökumppanina toiminut Clasenin perhe. Bernard-Massardista on vuosisadan aikana kasvanut Luxemburgin kansainvälisesti tunnetuin ja maailmalla arvostettu viinituottaja. Suomi on yrityksen kolmanneksi suurin markkina. 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Bernard-Massard on kehittänyt juhlakuohuviinin Bernard-Massard Cuvée 1921, joka lanseerataan tänä vuonna.

 

Rakastettu klassikko Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut jo 25 vuotta Suomessa

 

Aika juoksee! Klassikkokuohuviini Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut on kasvanut 25 vuodessa suomalaisten juhlahetkien suosikkikuplivaksi ja yhdeksi Alkon myydyimmistä kuohuviineistä. Viini valittiin hinta-laatusuhteeltaan parhaaksi viiniksi Decanter World Wide Awardseissa vuonna 2017.

 

Bernard-Massard Cuvée Organic Brut -kuohuviini on myynnissä Alkoissa kaikkialla Suomessa.

Voittajaviinin tuotenumero on 900205. Hinta 15,48 € (0,75 l).

 

Bernard-Massardin tarina. Jean Bernard-Massard oli Champagnessa koulutuksensa saanut luxemburgilainen kellarimestari, joka palasi kotimaahansa Ranskan vuosien jälkeen kehittääkseen ”Luxemburgin samppanjan”. Jean Bernard-Massard tarvitsi paikallista apua unelmansa toteuttamiseen, ja Caves Bernard-Massard perustettiin yhdessä belgialaisten kauppiaiden ja luxemburgilaisten maanomistajien kanssa vuonna 1921. Luxemburgilla on vahvat siteet Belgiaan ja Saksaan, ja se pitää kyseisiä maita kotimarkkinoinaan. Kun Jean Bernard-Massard kuoli lapsettomana, alusta asti mukana ollut Clasenin perhe lähti johtamaan Caves Bernard-Massardia. Clasenit ovat pääomistajina edelleen. 

 

Bernard-Massard pääsi Luxemburgin suurherttuan hovihankkijoiden arvovaltaiseen joukkoon vain 10 vuotta tilan perustamisesta. Ensimmäiset 50 vuotta Bernard-Massard keskittyi lähes ainoastaan luksusviineihin. Vuonna 1971 Bernard-Massardin 50-vuotisjuhlaksi lanseerattu Cuvee de l’Ecusson Brut nousi hetkessä hittituotteeksi ja se on edelleen yhtiön maailmalla rakastettu lippulaivaviini. Kun aiemmin kuohuviini oli harvojen ja erityisten hetkien juoma, niin 1970-luvun alussa se yleistyi myös aperitiivina ja arjen hetkien juhlistajana. Bernard-Massard tukee tätä tuottamalla viineilleen monia eri pullokokoja.

 

Luxemburgin viinialueet ovat osa maineikasta Moselin jokilaaksoa, jonka viinit tunnetaan niiden hedelmäisyydestään ja raikkaudestaan. Näihin ominaisuuksiin perustuu myös Bernard-Massardin viinien maku; runsas hedelmäisyys ja raikas hapokkuus, jotka luovat tasapainoisen kokonaisuuden.