Kesän ruokavinkit: savustettu lohi
Savustettu kala on kesäpöydän suursuosikki. Tämän savustetun lohen jippo on kalan sively voilla. Kalan kaveriksi ruokapöytään sopii esimerkiksi palkittu Waimea Sauvignon Blanc.
Päivän savustettu kala
- Lohifileitä
- Sitruunoita
- Tilliä
- Sormisuolaa
- Voita
- Foliota
Tee näin:
- Purista sitruunan mehua lohifileille ja sivele fileet sulalla voilla.
- Laita kirjolohifilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin ja sulje kansi. Savusta kirjolohifileetä noin 20 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Lisää sormisuola ja tilli ja laita folioon lepäämään vähintään vartiksi.
Resepti: Dick Lindertz
Lue lisää ruokaideoita kesäpöytään Dickin blogista Mukana Maku: mukanamaku.com