Odd Lot Petite & Petit Kaliforniasta Alkon erikoiseräuutuus!

Viinialan termistössä ’odd lots’ tarkoittaa viinejä, jotka eivät ole vielä löytäneet kotiaan. Nämä viinit antavat meille mahdollisuuden puskea itsemme ulos vanhoista ja pölyttyneistä säännöistä ja perinteistä, jotka ovat pitäneet viinimaailmaa otteessaan jotain noin miljoona vuotta.

Epätavallinen sekoitus 80% Petite Sirah ja 20% Petit Verdot- rypäleitä? Heitetään perinteet ja turhat varovaisuudet koppaan! Odd Lot Petite & Petit on yllätyksellinen, leikkisä ja lähestyttävä. Erilaisten ’odd lotsien’ synnyttämä uusi luomus, joka totaalisesti toimii. Be odd, we say!

Viinin valmistus

Odd Lot on epätavallinen sekoite Petite Sirah ja Petit Verdot rypäleitä. Vaikkakin etiketti on värikäs on viini kaikkea muuta kuin koominen. Meidän viinin valmistuksen lähtökohta on ’totaalisen tosissaan’-asenne yhdistettynä uteliaisuudella ja tutkimusmatkailijan nälällä vieden kohti herkullista päämäärää – Odd Lot viiniä!

Samalla kun olemme ylpeitä palkinnoista ja mitalleista, joita Odd Lot on voittanut, olemme myös vain yksinkertaisen onnellisia siitä, että saamme olla yhdessä, sekoitella odd lotteja ja luoda yhdessä jotain, jota voi kuvailla epätavalliseksi, rohkeaksi ja lähestyttäväksi herkullisuudeksi.

 

Tarhat

Monterey Countyn eteläosa on tunnettu aamusumuistaan, voimakkaista tuulistaan, laajoista lämpötilavaihteluistaan ja intensiivisestä auringon paisteesta. Hames Valleyssä tämä nelikko määrittelee Petit Sirahin ja Petite Verdotin luonteen ja maun. Pitkät lämpimät päivät antavat  tämän mahtavan viinin täyteläisen tumman marjaisen maun kehittyä samalla kun yön dramaattinen lämpötilan pudotus säilyttää viinin tasapainon ja struktuurin.

Maistelua

Säilöttyä tummaa marjaa, kypsää luumua, mehukasta viikunaa, makeaa vaniljaa ja savuista tammea. Täyteläisen pehmeät tanniinit ja kutkuttelevan pitkä tumman marjainen jälkimaku.

Odd Lot on täydellinen jokaiseen tilanteeseen. Nauti ribsien, lampaan kyljysten, grillatun munakoison ja kypsennetyn Manchego-juuston kera. Tai niin oudosti kun itse tahdot!

https://www.alko.fi/tuotteet/460857/Odd-Lot-Petit-Sirah-Petit-Verdot-2019/