Petskun koronteenikeittiössä: Helppo ja nopea jogurttijälkkäri
Raaka-aineet
Turkkilaista jugurttia 1dl per ruokailija
Granolaa (valmista kaupan tai itsetekemää)
Hunajaa
Mansikoita
Mustikoita
Mintunlehtiä
Ohjeet:
Tee Granola. Sekoita 0,6 dl hunajaa ja 0,4 dl ruokaöljyä ja paahda sitä pannulla, että se sekoittuu kunnolla. Sekoita mukaan 1 tl suolaa. Kaada se kaurahiutaleiden sekaan, sekoita kunnolla uunivuokaan ja laita 180 asteiseen uuniin paahtumaan ainakin 20 minuutiksi. Sekoita seosta 5 minuutin välein. Loput voi syödä aamiaiseksi jogurtin kanssa!
Leikkaa mansikat 4 osaan. Koko annokset esimerkiksi vesilaseihin 1-2 kahteen kerrokseen. Pohjalle granolaa, päälle turkkilaista jogurttia, marjoja ja hunajaa. Tee uusi kerros halutessasi. Granolaa, jogurttia ja sitten koristele granolalla, marjoilla, hunajalla ja mintunlehdillä kuvan mukaisesti.
Nautitaan makeahkon kuplivan kanssa eli Bernard-Massard Demi-sec tai Cinguetto Lambrusco Rosato toimivat erinomaisesti tämän kanssa!