Petskun koronteenikeittiössä: KanaBulgur-salaatti

Moro!

Vappuaatto on jo huomenna ja tässä olisi helppo KanaBulgur-salaatti parvekevappuun tai koronteeniajan kevyeksi lounaaksi. Katso resepti alta!

Raaka-aineet (noin 2.3 henkeä)
Pestoa (kaupasta tai itsetehtyä. Katso alta avokado-peston resepti!)
Bulguria
Kanajauhelihaa
Mansikoita
Salaatti-mix (rucola, pinaatti yms)
Kurkkua
Fetaa

Mausteet
kuivayrttejä (rosmariini, rakuuna tai sitä mitä on valmiina!)
sitruunamehua
savupaprika
kuivattu inkivääri
valkosipulijauhe
suolaa
mustapippuria

Avokado-pesto
1 avokado
35g parmesaania, pecorinoa tai Grana Padanoa
1-2 valkosipulin kynttä
50g pinjansiemeniä tai jotain pähkinöitä
ruukku basilikaa ja/tai muita yrttejä
1-2 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria.

Valmistusohjeet

Laita avokadopeston ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja vedä sauvasekoittimella tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Maistele
Keitä bulgur ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja mausta sitruunamehulla, savupaprikalla ja kuivatulla inkiväärillä.
Paista kanajauheliha ruokaöljyssä ja mausta sitä kuivayrteillä esim rakuunalla ja rosmariinilla, suolalla ja valkosipulijauheella. Sekoita bulgur ja kanajauheliha, ja laita jääkaappiin viilenemään.
Pilko kurkku ja mansikat. Murenna feta ja huuhtele salaattimix. Kun kana-bulgur on viilentynyt niin sekoita kaikki aineet yhteen ja varmista, että pesto on sekoittunut tasaisesti koko salaattiin.

Tarjoile hyvän roséen ja leivän kanssa.

Ps. Kuvassa mansikoiden sijasta oli parsaa, ei toiminut. Mansikat tuo raikkautta salaattiin ja kivan makusillan roseen kanssa!

Artikkeliin liittyvät tuotteet: