Petskun koronteenikeittiössä: Paistetut nuudelit

Pitemmittä puheitta, paistetut nuudelit ovat loistava ja nopea ruoka kiireiseen arkeen. Valmisteluidenkin kanssa, tässä menee vain reilu 20 minuuttia tehdä. Paistetut nuudelit (Pad Thai yms) on hyvin tyypillinen katuruoka kaakkois-aasiassa ja jääkaapistani löytyy lähes aina valmistusaineet siihen. Siihen voi käyttää esimerkiski Pho-keitosta ylijääneet nuudelit ja kanat, joka nopeuttaa ruuanlaittoa entisestään!  Kaakkois-aasialainen keittiö on äärimmäisen haastava yhdistää viinin kanssa, mutta sain uutuusroséemme Cinguetton toimimaan sen kanssa erittäin hyvin. Viinissä oleva makeus tasapainotti hyvin ruuassa toimivaa mausteisuutta. Kuten muutenkin kaakkois-aasialaisessa ruuassa, maku tulee kastikkeesta, joka koostuu muutamista maukkaista aineksista eli tässä tapauksessa kalakastikeesta, sokerista, limestä ja chilistä. Hyvä ruoka harvoin tarvitsee kilometrin pituisia raaka-aine-listoja!

Raaka-aineet yhdelle
100g broilerin fileesuikaleita. Voi käyttää raakaa tai jo valmiiksi kypsennettyä broileria. Kuvassa käytetty itsetehtyä nyhtöbroileria.
¼ punasipulia
1 pieni porkkana
puolikkaan limen mehu
2 rkl kalakastiketta
2 tl (kookos)sokeria
srirachaa tai muuta chilikastiketta maun mukaan
1 kananmuna
nauhanuudeleita

Rypsi- tai seesamiöljyä paistamiseen
kevätsipulia 1 varsi
korianteria, thaibasilikaa ja/tai minttua
Limelohkoja

Valmistusohje:
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti, mutta ota kiehumasta pois noin 1 minuutti ennen ohjeellista aikaa. Siivilöi nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypseneminen lakkaa. Laita paistinpannu kuumenemaan kuumaksi. Leikkaa tällä aikaa sipulit ja porkkanat suikaleiksi, riko kananmunat kulhoon ja sekoita toiseen astiaan kastike eli limemehu, kalakastike, kookossokeri ja sriracha. Silppua yrtit ja kevätsipuli.

Pidä pannu kuumana (5/6 tai 7/9) ja paista pannulla öljyssä broilerisuikaleet ja lisää sipulit ja porkkana minuutin paistamisen jälkeen. Jos käytät esimerkiksi aikaisemman päivän jo valmiiksi kypsennettyä kanaa, niin lisää se kasvisten jälkeen. Öljyn kuuluu olla kuumaa, jotta kasvikset ja kana paistuvat kunnolla.

Työnnä lastalla kasvikset ja kana sivuun ja kaada kananmunat pannun keskellä. Riko kananmunien rakenne, kun ne kypsyvät. Sekoita rikotut kananmunat kasvisten ja broilerien kanssa ja kaada mukaan nuudelit. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Paista minuutti pari ja kaada lautaselle. Laita yrtit ja kevätsipuli ruuan päälle ja purista limelohkosta mehu ruuan sekaan. Ainesten määrää suurentamalla suhteellisesti voi tehdä isompia annoksia!

Artikkeliin liittyvät tuotteet: